Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ε Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Α/θμιας Εκπαίδευσης: Ανασυγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ε Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Ανασυγκροτήθηκε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.

Ανασυγκροτήθηκε με Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως το Ε΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού αντικαταστάθηκαν παραιτηθέντα μέλη αυτού.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης εκκίνησε στις 9 Απριλίου 2022 και αναμένεται η μοριοδότηση των υποψηφίων.

Αξιο αναφοράς είναι πως από τις 113 υποβληθείσες ενστάσεις υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης κατά των μη δεκτών Πινάκων, έγιναν δεκτές οι 95.

Αναλυτικά

Ανασυγκρότηση του Ε΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Ε΄ Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης, ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

1. Πάλλας Αθανάσιος, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ., ως πρόεδρος, με αναπληρώτριά του την Οκαλίδου Αρετή, μέλος Δ.Ε.Π. του του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

2. Φύκαρης Ιωάννης, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Παπαδημητρίου Νικόλαο, μέλος Δ.Ε.Π. του του Ιονίου Πανεπιστημίου.

3. Γρίβα Ελένη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Ράντζου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

4. Μαρίνης Νικόλαος, μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. ως μέλος, με αναπληρώτριά του την Μπίστα Πολυξένη, Σύμβουλο Α΄ του Ι.Ε.Π.

5. Κασσελούρη Ελένη, εκπρόσωπος του ΕΚ.Δ.Δ.Α., ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Λιακάκη Γεώργιο, εκπρόσωπο του ΕΚ.Δ.Δ.Α.

Το ανωτέρω Συμβούλιο έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και αρμοδιότητα για τις θέσεις των Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει ο αναπληρωτής του και αν και αυτός έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει το υπ’ αριθμ. 2 μέλος του συμβουλίου που έχει την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. ή ομότιμου καθηγητή Α.Ε.Ι.

Ως Γραμματέα του Συμβουλίου ορίζουμε την Κομψοπούλου Γεωργία, διοικητική υπάλληλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αναπληρώτριά της την Αλιόζη Σουλτάνα, αποσπασμένη εκπαιδευτικό στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Καθήκοντα διοικητικής υποστήριξης του Συμβουλίου ανατίθενται στους εξής:

1. Ζαφειρούδης Αθανάσιος, διοικητικός

2. Πυρίντση Παναγιώτα, διοικητικός

3. Φραγκούλη Θωμαή, διοικητικός

4. Πουρνάρα Χρυσάνθη, διοικητικός

5. Μαλακούδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός

Η θητεία του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου αρχίζει με τη συγκρότηση του Συμβουλίου επιλογής και είναι τετραετής.

Δείτε την Απόφαση ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Συμβούλια επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης: Ανασυγκροτήθηκαν το Α΄ και Β΄ Περιφερειακά Συμβούλια 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης-Αναμορφωμένοι πίνακες Δεκτών και μη Δεκτών υποψηφίων 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης-Πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων 

Νέες ανασυγκροτήσεις Συμβουλίων επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης | Αποφάσεις 

Ανασυγκροτήσεις Συμβουλίων Επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και επιτροπών αποτίμησης συγγραφικού έργου 

ΦΕΚ: Επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης-Ρύθμιση θεμάτων υποβολής αιτήσεων-κατάρτισης Πινάκων 

Κατανομή όλων των θέσεων Συμβούλων Εκπαίδευσης στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας 

Κατανομή Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης-Περιοχές επιστημονικής ευθύνης 

Κατανομή Συμβούλων Εκπαίδευσης ΕΕΠ στις Διευθύνσεις A/θμιας και B/θμιας Εκπαίδευσης

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σύμβουλοι ΕΕΠ: 800 θέσεις-28 για τα μέλη ΕΕΠ-Αρμοδιότητες 

Δείτε επίσης

Νόμος 4823/2021-Αξιολόγηση-Επιλογές Στελεχών-Νέες Δομές Υποστήριξης-Νέο σχολείο-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης: Η Απόφαση με τα ονόματα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση