Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αξιολόγηση-Β φάση προγραμματισμού: Διευκρινίσεις από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αξιολόγηση-Β φάση προγραμματισμού: Διευκρινίσεις από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”-Δήλωση Απεργίας-Αποχής των συντονιστών των ομάδων στην πλατφόρμα.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Κ. Σωτηρίου”

ΑΠ 12 /10-1-2022                                                       Προς: τα μέλη

Διευκρινίσεις σχετικά με τη Β΄ φάση προγραμματισμού και τη ΜΗ συμμετοχή συναδέλφων.

Δήλωση Απεργίας-Αποχής των συντονιστών των ομάδων στην πλατφόρμα

Όσες παρατάσεις κι αν δώσουν απεργούμε !!

Επικαιροποιώντας  την απόφασή μας ΑΠ 7 /6-1-2022 και ύστερα από ερωτήματα συναδέλφων και σε  συνεννόηση με το νομικό σύμβουλο του σωματείου για την κήρυξη απεργίας αποχής.

Μπροστά στην κατάθεση της Β΄ φάσης συλλογικού προγραμματισμού καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες:

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία- αποχή και απέχουμε από τα σχέδια δράσης. Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων πλειοψηφικά ή ομόφωνα δεν έχουμε αναρτήσει τίποτα μέχρι στιγμής συμμετέχοντας στην Α/Α, δεν αναρτούμε κανένα σχέδιο δράσης.

Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

Σύμφωνα με το νόμο για την αξιολόγηση

τα σχέδια δράσης είναι του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στις σχ. μονάδες που η πλειοψηφία του ΣΔ είναι σε Α-Α  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναρτηθούν μονοπρόσωπα ούτε από τους συντονιστές ούτε από κανέναν/καμιά άλλον/η, ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Για όσους/όσες έχουν οριστεί από διευθυντές/ντριες ως συντονιστές ομάδων,

ενώ οι ίδιοι/ες και η ομάδα τους ή οι ίδιοι/ες μόνο είναι σε ΑΑ, θέτουμε αρχικά το σοβαρό ερώτημα γιατί προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια οι διευθυντές/ντριες ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι/ισσες συμμετέχουν νομίμως σε απεργία αποχή;

Για όσους/όσες, παρά τις παραπάνω ξεκάθαρες κατευθύνσεις,

έχουν προχωρήσει σε ανάθεση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην Α/Α ως συντονιστές και τους όρισαν στις ομάδες, οι συνάδελφοι/ισσες αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ αντίστοιχα το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων (πλειοψηφικά ή ομόφωνα) κι εγώ συμμετέχουμε  νομίμως στην απεργία-αποχή  δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»  που προκηρύχθηκε με την από 5 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της .

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1932 Δ’ (3/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1943 Δ’ (5/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1948  Δ’ (8/11/2021)

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

 

Σε περίπτωση που μόνο ο συντονιστής (ή και συνάδελφοι από την ομάδα) συμμετέχει στην απεργία αποχή

και πάλι ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΕΙ. Αν η πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων θέλει να συμμετέχει στην αξιολόγηση τότε έχει την ευθύνη να ορίσει άλλο συντονιστή. Ο ΑΠΕΡΓΟΣ σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑ σχέδιο δράσης.

Για άλλη μια φορά καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους

να συμμετέχουν στην απεργία αποχή του συλλόγου και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

Εδώ εκτυπώνετε τη Δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή για τη διευκόλυνση των συναδέλφων. Όποια όποιος το αποφασίσει προσυπογράφει τη δήλωση και την καταθέτει στο πρωτόκολλο του σχολείου μέχρι της 12/1 για να έχει την κάλυψη να μην συμμετέχει στη Β φάση προγραμματισμού.

Την ώρα που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και παίζουν με τη ζωή μας δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Ούτε στις 12/1/22,  ούτε στις 26/1/22 στην κατάθεση της Β΄ φάσης Συλλογικού Προγραμματισμού

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία – Δεν αναρτάμε τίποτα!

Όπλο μας η απεργία αποχή

19 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση

Δύναμή μας η μαζικότητα και ο συντονισμός των α/θμιων σωματείων

Δείτε επίσης

Σχέδια δράσης για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας κοινοποίησε το ΙΕΠ 

13η τροποποίηση απόφασης συνάφειας μεταπτυχιακών ΕΑΕ και Σχολικής Ψυχολογίας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση