Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλλαξε η ώρα και τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω-Λήξη εφαρμογής του μέτρου της θερινής ώρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλαξε η ώρα και τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω από σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 – Σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001 – Η θερινή ώρα αναμένεται να επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2024.

Αλλαξε η ώρα

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, άλλαξε η ώρα και στις 04:00 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μία ώρα πίσω, δείχνοντας 03:00 π.μ. σηματοδοτώντας τη λήξη της εφαρμογής του μέτρου της θερινής ώρας (Daylight Saving Time αγγλιστί). Η θερινή ώρα αναμένεται να επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2024.

Ανακοίνωση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ σε 03:00 π.μ.

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κατάργηση του μέτρου της αλλαγής ώρας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 2019, είχε ψηφίσει υπέρ του τερματισμού της της αλλαγής της ώρας, λόγω των επιπτώσεων που φέρει αυτή η αλλαγή στο βιολογικό ρολόϊ και και στην προσαρμογή στη νέα κατάσταση.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, όπου τα κράτη-μέλη της  θα έπρεπε να επιλέξουν τη χειμερινή ή τη θερινή ζώνη πλην όμως η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην αλλάζει η ώρα ουδέποτε εφαρμόστηκε. Σημειωτέον πως το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί την εναλλαγή ώρας αποτελεί μειοψηφία, καθώς σχεδόν όλες οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν συμμετέχουν. Αλλες την έχουν καταργήσει ή σχεδιάζουν την κατάργηση του μέτρου.

Τέλος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για την τύχη αυτής της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δείτε επίσης

Παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου: Δηλώσεις Πρωθυπουργού, Προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και Υπ. Παιδείας 

Αριθμοί προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών και ΕΕΠ/ΕΒΠ έως σήμερα-Στοιχεία του Υπ. Παιδείας 

ChatGPT-δωρεάν ηλεκτρονικό μάθημα: Πλήρης οδηγός-Περιγραφή βασικών χαρακτηριστικών και των περιορισμών του 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση