Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απεβίωσε η Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Κατερίνα Μαριδάκη – Κασσωτάκη: Επιστολή αποχαιρετισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απεβίωσε η Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κατερίνα Μαριδάκη – Κασσωτάκη: Επιστολή αποχαιρετισμού από φοιτητές και συνεργάτες της.

Απεβίωσε η Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κατερίνα Μαριδάκη – Κασσωτάκη: Επιστολή αποχαιρετισμού

Λάβαμε επιστολή, με την παράκληση να δημοσιευθεί, από την εκλεκτή συνάδελφο Ψυχολόγο (ΠΕ23), Μαρία Κουλιανού, σχετικά με την απώλεια της Καθηγήτριας Ψυχολογίας, Αικατερίνης Μαριδάκη – Κασσωτάκη.

Από την πλευρά μας κοινοποιούμε την συγκινητική επιστολή – αποχαιρετισμού της εκλιπούσας μεταβιβάζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Επιστολή

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Μαριδάκη -Κασσωτάκη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας.

Ήταν μέλος ΔΕΠ από το 1997 στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Έχει διατελέσει Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2005-2011), Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός (2008-2015) του ιδίου Πανεπιστημίου.

Η Αικατερίνη Μαριδάκη – Κασσωτάκη πρωτοστάτησε στη θεσμοθέτηση των Κέντρων Συμβουλευτικής στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το 2001 ίδρυσε και ήταν επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Φοιτητών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Επίσης, ήταν επιστημονικά υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από το 2009 μέχρι το 2014.

Το έργο της αποτυπώνεται επιστημονικά στις επιστημονικές δημοσιεύσεις της αλλά και στις ζωές των ανθρώπων που είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, δοτικός γενναιόδωρος, αισιόδοξος.

Το φωτεινό χαμογελό της, η ζωντάνια, η θετική διάθεση της γέμιζαν την αίθουσα, τις συνεργασίες, τις συζητήσεις, ολόκληρη τη φοιτητική ζωή!

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, οι αξίες της, η αφοσίωση στο Πανεπιστήμιο μας, η αγάπη της για τη ζωή και τον συνάνθρωπο, θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να μας συντροφεύουν στα δύσκολα και στα εύκολα, όπως έκανε και η ίδια σεμνά, διακριτικά και αθόρυβα.

Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να είμαστε φοιτητές και συνεργάτες της αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες για όλα όσα απλόχερα μας έχει προσφέρει.

Την αποχαιρετούμε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια ζεστή αγκαλιά, όπως έκλεινε η κάθε συνάντηση που είχαμε μαζί της! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 στις 17:00 στο κοιμητήριο του Χαλανδρίου.

Το Βιογραφικό της Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κατερίνας Μαριδάκη – Κασσωτάκη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Αλιβερτης Νίκος σε

    Μεγάλο το κενό που μας αφήνει , θερμά συλλυπητήρια στην οικογενειά της. Άνθρωπος πάνω από όλα , για όλους μας, τους μαθητές της, τους συναδέλφους της.

    βαθιά εκτίμηση

    αλίβερτης νίκος

Γράψτε μία απάντηση