Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διάλυση Βουλής και εκλογές 25 Ιουνίου 2023-Νέα Βουλή θα έχουμε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διάλυση Βουλής και εκλογές 25 Ιουνίου 2023-Νέα Βουλή θα έχουμε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 – Το Προεδρικό Διάταγμα με θέμα τη διάλυση της Βουλής την προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και τη σύγκληση της νέας Βουλής.

Διάλυση Βουλής και εκλογές

Την 3η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 θα συγκληθεί η νέα  Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αριθμ. 71, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 122/29-5-2023 με θέμα τη διάλυση της Βουλής την προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και τη σύγκληση της νέας Βουλής.

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκολλήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων.

Το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ), το οποίο φέρει τις υπογραφές της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού Πρωθυουργού κου Ιωάννη Σαρμά, διαλύει τη Βουλή της ΙΘ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλεί τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 25η Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, και συγκαλεί τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 3η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00.

Ολα αυτά έχοντας υπόψη:

1. Την περ. γ της παρ. 2 του άρθρου 35, το τρίτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 37 και την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 41 του Συντάγματος.

2. α) Ότι οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς των πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, β) ότι κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων την 24η Μαΐου 2023 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής και διαπιστώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και γ) ότι αναθέσαμε, με το π.δ. 68/2023 (Α΄ 119), στον Ιωάννη Σαρμά, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Δείτε επίσης

Νέο αίτημα εξαίρεσης υπηρεσιακών μεταβολών από προεκλογικές απαγορεύσεις κατατίθεται από το ΥΠΑΙΘ 

Παράδοση-παραλαβή Υπουργείου Παιδείας: Δηλώσεις Υπουργού Χ. Κίττα και Ν. Κεραμέως-Το Π.Δ της Υπ. Κυβέρνησης 

Ενημέρωση για τις εξετάσεις στα Λύκεια και την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφ. Διακ/σης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση