Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας σε νομοσχέδιο του Υποδομών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας σε νομοσχέδιο του Υποδομών: Μεταφορές μαθητών, διακριθέντες αθλητές, διατάξεις για ΕΑΠ.

Διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας

Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο “Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις”, το οποίο κατατέθηκε εχθές, Τετάρτη 28 /08/2019 στη Βουλή προς ψήφιση, εμπεριέχονται 3 διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι διατάξεις είναι οι εξής:

Αρθρο 15 – Μεταφορά μαθητών κατά το σχολικό έτος 2019-20

Η Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών κατ εξαίρεση των κειμένων διατάξεων αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών.

Αρθρο 16 – Ρύθμιση ζητημάτων διακριθέντων αθλητών

Αποκτούν δικαίωμα εισαγωγής σε ΑΕΙ, σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του νόμου 2725/1999, αθλητές που πέτυχαν, πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά την έννοια της παρ 2 του άρθρου 34 του ίδιου νόμου.

Αρθρο 17 – Διάταξη περί ΕΑΠ

Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ απαλλάσσονται με δήλωσή τους, εφόσον το επιθυμούν, από το σύνολο των διδακτικών , διοικητικών και ερευνητικών καθηκόντων τους στα ΑΕΙ ή στα ερευνητικά κέντρα όπου υπηρετούν.

Δείτε το σχέδιο νόμου με τα άρθρα αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας

Δείτε την Αιτιολογική Εκθεση

Δείτε επίσης

Καθυστερήσεις ΔΟΑΤΑΠ: Η γραπτή απάντηση της Υπουργού Παιδείας στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση