Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΙΕΚ Αιγάλεω-Παραγωγή μασκών (Face shields) μέσω 3D Printing και ειδικών παιχνιδιών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΙΕΚ Αιγάλεω-Παραγωγή μασκών (Face shields) μέσω 3D Printing: Και κατασκευή και χορηγία δωρεάν παιχνιδιών εξειδικευμένα για την εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών του σχολείου ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης & πολλαπλών αναπηριών του Αιγάλεω.

ΔΙΕΚ Αιγάλεω-Παραγωγή μασκών

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει γίνει από διάφορους φορείς, όπως η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, η ΕΛΛΑΚ και η ομάδα εθελοντών Hellas COVID 19 3 D Printing Supplies, προχώρησε
  • στην παραγωγή μασκών face shields, καθώς και
  • στην εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών του σχολείου ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης & πολλαπλών αναπηριών του Αιγάλεω με την κατασκευή και χορηγία δωρεάν παιχνιδιών εξειδικευμένα για τις ανάγκες τους (μαθηματικό τάμπλετ, εξάστιγμο, τρίολο).
3 τρισδιάστατοι εκτυπωτές
Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω διαθέτει 3 τρισδιάστατους εκτυπωτές ο ένας από τους οποίους είχε αγοραστεί το 2015 από χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Αλλοι 2 εκτυπωτές FDM
Με την βοήθεια αυτού του εκτυπωτή δημιουργήθηκαν τα απαραίτητα μέρη να κατασκευαστούν άλλοι 2 εκτυπωτές FDM καρτεσιανού συστήματος (Cartesian),
  • ένας από τους οποίους είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα αφού μπορεί να εκτυπώσει αντικείμενα διαστάσεων 700mm x 600mm x900mm, και
  • ο άλλος από τους ταχύτερους FDM μια και στην επιφάνεια εκτύπωσης που διαθέτει (400mm x 400mm ) μπορεί να εκτυπώσει αντικείμενα με ταχύτητες μεγαλύτερες των 250mm/s.
Σχεδιασμός και υλοποίηση της παραγωγής
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της παραγωγής της συγκεκριμένης παρτίδας έγινε από τον Τεχνικό του ΔΙΕΚ Αιγάλεω Κωνσταντίνο Κώτση ο οποίος άοκνα εκτυπώνει συνεχώς μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων.
ΔΙΕΚ Αιγάλεω
Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να παράγει μέσω της τρισδιάστατης προσθετικής κατασκευής (3D printing) πλαστικά εξαρτήματα (PLA, PETG για τα κυρίως μέρη και διάφανα φύλλα PC, PET για το εμπρόσθιο) και συναρμολογήματα που αποτελούν απαραίτητο και ελλείπον υγειονομικό υλικό (μάσκες face shields) μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (εβδομάδα ή και λιγότερο).
Μάσκες
Συνολικά έχουν παραδοθεί έως στιγμής 50 μάσκες και καθημερινά προγραμματίζεται να παράγονται όλο και μεγαλύτερος αριθμός μασκών.
Κατασκευή παιχνιδιών
Παράλληλα στον μεγάλο μας εκτυπωτή κατασκευάζονται παιχνίδια που θα κρατήσουν συντροφιά αυτές τις δύσκολες περιόδους τους μαθητές του ειδικού σχολείου Τυφλών και Πολυαναπήρων.
Ειδικότητες ΔΙΕΚ Αιγάλεω
Στο ΔΙΕΚ Αιγάλεω λειτουργεί εδώ και χρόνια η ειδικότητα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων στις οποίες υπάρχουν μαθήματα χρήσης 3d printing για το σχεδιασμό αντικειμένων αλλά και για τις ειδικότητες Τεχνικών Η/Υ, Αυτοματισμών και Πληροφορικής που κατασκευάζουν και επισκευάζουν 3d printers.
Σπουδαστές του ΔΙΕΚ έχουν την ευκαιρία να κάνουν projects που χρησιμοποιούν τους 3d printers αλλά και να τους χειρίζονται κατά τη Πρακτική τους Άσκηση ή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της Μαθητείας τους.

Δείτε

Ανοιγμα σχολείων-ΑμεΑ: Αγωνία από μαθητές, φοιτητές με αναπηρία | Επιστολή ΕΣΑμεΑ
Ανοιχτή επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ευπαθείς ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών και το άνοιγμα των σχολείων

Δείτε ακόμη

Σκέρτσος για σχολεία: Θα σπάσουν οι τάξεις-Μάθημα οι μισοί μαθητές την μια μέρα και οι υπόλοιποι την άλλη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση