Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξεταζόμενα μαθήματα B’ τάξης ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ για προαγωγικές εξετάσεις-Υλη-Τρόπος αξιολόγησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξεταζόμενα μαθήματα B’ τάξης ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ για προαγωγικές εξετάσεις- Στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας – Εξεταστέα ύλη – Τρόπος αξιολόγησης κατά το σχολικό έτος 2022-23.

Εξεταζόμενα μαθήματα B’ τάξης ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ για προαγωγικές

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5503-25-10-2022 η υπ. αριθμ. Φ4/129177/ΓΔ4 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττας Μακρή, η οποία περιλαμβάνει τον καθορισμό των “Γραπτώς Εξεταζόμενων” μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών κατά το σχολικό έτος 2022-23, βάσει του άρθρου 9 του ν. 4692/2020 (Α’ 111).

Η ισχύς της παρούσας υπουργικής απόφασης αρχίζει από το σχολικό έτος 2022-2023.

Αναλυτικά η Απόφαση – Εξεταζόμενα μαθήματα B’ τάξης ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ

Καθορισμός των “Γραπτώς Εξεταζόμενων” μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών κατά το σχολικό έτος 2022 – 23, βάσει του άρθρου 9 του ν. 4692/2020 (Α’ 111)

….αποφασίζουμε

Τον καθορισμό των “Γραπτώς Εξεταζόμενων” μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της B’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, της εξεταστέας ύλης και του τρόπου αξιολόγησης αυτών κατά το σχολικό έτος 2022-23, βάσει του άρθρου 9 του ν. 4692/2020 (Α’ 111), ως ακολούθως:

Άρθρο 1

“Γραπτώς Εξεταζόμενα” μαθήματα

Τα “Γραπτώς εξεταζόμενα” μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Β’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ., στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, είναι τα ακόλουθα:

1. Νέα Ελληνικά

2. Άλγεβρα (Μαθηματικά)

3. Γεωμετρία (Μαθηματικά)

4. Φυσική (Φυσικές Επιστήμες)

5. Μαθήματα Τομέα

Άρθρο 2

Εξεταστέα ύλη και τρόπος αξιολόγησης των “Γραπτώς Εξεταζόμενων” μαθημάτων κατά τις προαγωγικές εξετάσεις

Η εξεταστέα ύλη και ο τρόπος αξιολόγησης των “Γραπτώς Εξεταζόμενων” μαθημάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Β’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. καθορίζεται ως εξής ανά μάθημα:

Δείτε αναλυτικά στο ΦΕΚ Β 5503-25-10-2022 

Δείτε σχετικά

Γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα ΕΠΑΛ Α τάξης και Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ στο πλαίσιο της Τράπεζας Θεμάτων 

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια από το 2023-24 

Εξεταστέα ύλη Πανελλαδικών ΓΕΛ 2023: Για τα μαθήματα που εξετάζονται για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια 

Τροποποίηση συντελεστών βαρύτητας πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ 

Δείτε επίσης

Ενισχυτική διδασκαλία ειδικών μαθημάτων: Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στα Λύκεια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση