Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκλογές ΣΚΛΕ-Εφορευτική Επιτροπή: Πρόβλημα με την πλατφόρμα ΖΕΥΣ-Εκ νέου ψηφοφορία για όσους δεν ψήφισαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές ΣΚΛΕ-Εφορευτική Επιτροπή: Πρόβλημα με την πλατφόρμα ΖΕΥΣ-Εκ νέου ψηφοφορία για όσους δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν-Οδηγίες και επισημάνσεις.

Σε Ανακοίνωση προέβη η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), οι οποίες διεξήχθησαν εχθές Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΕΥΣ.

Σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξε πρόβλημα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΕΥΣ με αποτέλεσμα πολλά μέλη του ΣΚΛΕ να μην καταφέρουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε καθόλου είτε μερικώς.

Ως εκ τούτου:
  • Θα στηθεί εκ νέου ψηφοφορία τόσο για τα μέλη που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, όσο και για τα μέλη που δεν ολοκλήρωσαν την ψηφοφορία και στις 2 κάλπες, τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο στην κάλπη που δεν υπέβαλαν ψήφο και
  • το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαχθεί και από τις δύο εκλογικές διαδικασίες μετά τη λήξη της δεύτερης ψηφοφορίας.

Τέλος, σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή, κατάφερε και ψήφισε σημαντικά μεγάλος αριθμός μελών του ΣΚΛΕ και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.

Η Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών ΣΚΛΕ

25/02/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2022, ότι η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα σήμερα στις 8:00 όπως και είχε ανακοινωθεί.

Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας η εφορευτική επιτροπή ήταν σε επικοινωνία με μέλη που είτε αντιμετώπιζαν δυσκολίες πλοήγησης είτε χρειάστηκε να επαναληφθεί η αποστολή του μοναδικού συνδέσμου και διευκόλυνε την πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Από τις 18:00 και μετά η εφορευτική επιτροπή δέχτηκε πάνω από 200 αιτήματα μελών τα οποία είχαν δυσκολία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα λόγω μη λειτουργίας της πλατφόρμας ΖΕΥΣ.

Έπειτα από συνεχείς και εντατικές προσπάθειες των τεχνικών υποστήριξης της διαδικασίας δεν κατέστει εφικτή η κανονική λειτουργία της πλατφόρμας ΖΕΥΣ, με αποτέλεσμα πολλά μέλη να μην καταφέρουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε καθόλου είτε μερικώς.

Η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

Για όσα μέλη ψήφισαν σήμερα καταχωρείται η ψήφος τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΖΕΥΣ.

Θα στηθεί εκ νέου ψηφοφορία τόσο για τα μέλη που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, όσο και για τα μέλη που δεν ολοκλήρωσαν την ψηφοφορία και στις 2 κάλπες, τα οποία θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο στην κάλπη που δεν υπέβαλαν ψήφο.

Η ημερομηνία και οι ώρες ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, αφού απαιτείται επικοινωνία με την πλατφόρμα ΖΕΥΣ και τεχνικές εργασίες.

Τα μέλη που θα κληθούν να ψηφίσουν θα λάβουν ΝΕΟ προσωπικό σύνδεσμο.

Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαχθεί και από τις δύο εκλογικές διαδικασίες μετά τη λήξη της δεύτερης ψηφοφορίας.

Μέχρι τότε όπως μας διαβεβαίωσαν οι τεχνικοί κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αποτελέσματα.

Είναι σημαντικά μεγάλος ο αριθμός των μελών που κατάφεραν και ψήφισαν σήμερα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων των μελών που δεν τα κατάφεραν σήμερα λόγω τεχνικού προβλήματος να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να μην αποτελέσει αυτή η τεχνική δυσκολία εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία του ΣΚΛΕ και τα χιλιάδες μέλη του.

Με εκτίμηση

Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Δείτε επίσης

Με το σύστημα ΖΕΥΣ οι εκλογές και οι συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων-Διατίθεται δωρεάν 

Ηλεκτρονική ψηφοφορία-εκλογές ΑΕΙ: Για ΔΕΠ-ΕΕΠ-ΕΔΙΠ-ΕΤΕΠ-Φοιτητές-Διοικητικούς 

Συνδικαλιστικές οργανώσεις-Μητρώο ΓΕΜΗΣΟΕ: Προσφυγές στο ΣτΕ για ακύρωση της Υ.Α. ως αντισυνταγματικής 

Νόμος 4808/2021: Διατάξεις για εργασιακά-άδειες-συνδικαλισμό-απεργίες-εξάλειψη βίας και παρενόχλησης 

Δείτε ακόμη

Νόμος 4807/2021: Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα 

ΦΕΚ: Χρηματοδότηση ΑΕΙ για υποτροφίες σε 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση