Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξ αποστάσεως: Δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα οι “τεμπέληδες” εκπαιδευτικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξ αποστάσεως: Δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα οι “τεμπέληδες” εκπαιδευτικοί – Συνδεδεμένοι με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) 24 ώρες το 24ωρο.

Είναι σε όλους όσους παρατηρούν έστω και στο ελάχιστο τα δρώμενα αναφορικά με την λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ως αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού και των εξ ανάγκης κλειστών σχολείων στη χώρα, γνωστό, πως οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη ώρα συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στη διαδικασία, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, Σάββατα και Κυριακές.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές, το εκπαιδευτικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) των ΚΕΣΥ, σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και συγχρωτισμού, βρίσκονται πολλές ώρες στα σχολεία και στα ΚΕΣΥ για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά εχθές Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 στις 10:30 το βράδυ 15.000 και πλέον  εκπαιδευτικοί δούλευαν διαδικτυακά.

Πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 – 01:18 – οι συνδεδεμένοι εκπαιδευτικοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αριθμούνται σε 8.221.

664.841 εγγραφές μαθητών και 166.949 εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με εκ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιοποιηθέντα στοιχεία, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), έως την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, έγιναν συνολικά  664.841 εγγραφές μαθητών και 166.949 εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

  • “Εκτιμάται πως μεγάλο μέρος του ενεργού μαθητικού πληθυσμού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που εκτιμάται στους 1.350.000 μαθητές, έχουν πρόσβαση και απολαμβάνουν, ήδη, τα οφέλη της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες.
  • Αυτό κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό σε μια περίοδο με έντονες δυσκολίες και προκλήσεις τόσο για το σύνολο του μαθητικού κόσμου όσο και για τις οικογένειες τους.   
  • Αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί φαίνονται να στηρίζουν συστηματικά τη μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται καθώς αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τα ψηφιακά εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθημερινά, κοντά στους μαθητές, συμβάλλοντας στην συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη σχολική πραγματικότητα”.

Δείτε σχετικά

ΔΟΕ-εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικοί το μοναδικό στήριγμα των μαθητών στη δύσκολη συγκυρία
Πρόσκληση δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού για τα εξ αποστάσεως μαθήματα της ΕΡΤ
Μαθαίνουμε στο σπίτι με την ΕΡΤ: Από Δευτέρα 30/3 ξεκινούν τα μαθήματα για μαθητές Δημοτικού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση