“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκτίμηση Βάσεων Πανελλαδικών για 459 Σχολές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτίμηση Βάσεων Πανελλαδικών για 459 Σχολές: Αναλυτικοί Πίνακες με την εκτιμώμενη διαμόρφωση Βάσεων για το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, Πεδίο.

Εκτίμηση Βάσεων Πανελλαδικών για 459 Σχολές

Στo «Εθνος της Κυριακής» βλέπουμε μια προσπάθεια εκτίμησης της πορείας των Βάσεων του 2019, αναλύοντας στοιχεία των Πανελλαδικών.

Από τι εξαρτάται η διαμόρφωση των Βάσεων Εισαγωγής

Ως γνωστόν η διαμόρφωση των Βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξαρτάται από:

  • Τον αριθµό των εισακτέων.
  • Τις βαθµολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και
  • Τις επιθυµίες των υποψηφίων που εκφράζονται µε τη συµπλήρωση των Μηχανογραφικών τους Δελτίων, τις οποίες βεβαίως πληροφορούμεθα μετά την κοινοποίηση των Βάσεων.

Δυσκολία εκτίμησης Βάσεων φέτος

Φέτος όμως και ενώ έως τώρα οι αναλυτές θεωρούσαν ότι οι προτιµήσεις των υποψηφίων δεν θα αλλάξουν για να πραγματοποιηθεί η μελέτη εκτίμησης βάσεων, το Μηχανογραφικό έχει 133 νέα τµήµατα, εκ των οποίων τα 28 είναι εντελώς νέα.

Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που άλλαξαν τα Τμήματα θ αλλάξουν και οι προτιμήσεις, άρα η δυσκολία της εκτίµησης της διαµόρφωσης των βάσεων είναι φέτος µεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Οπως επισημαίνεται όμως στο Εθνος:

“Σεβόµενοι την αγωνία των υποψηφίων, προσπαθούµε να δώσουµε απάντηση στα ερωτήµατά τους, για τη διαµόρφωση των βάσεων µε τη λήξη της συµπλήρωσης των µηχανογραφικών, ώστε να µην επηρεαστεί κανείς από τις δικές µας εκτιµήσεις κατά τη συµπλήρωση του µηχανογραφικού του”.

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις

Να υπενθυμίσουμε, πως σε συνέντευξη που παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείσα για το πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών 2019 απάντησε:

“Οπως ακριβώς είναι το πρόγραμμα, προς το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τα τελικά”.

Δείτε ακολούθως τους αναλυτικούς Πίνακες με τις εκτιμήσεις των Βάσεων για 459 Σχολές

 

Δείτε ακόμη:

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: Στον Ρ/Σ 104,9 FM για Διορισμούς, Τριτοβάθμια, Βάσεις εισαγωγής

Κλιμάκωση μορίων Πανελλαδικών 2019 και Βαθμολογίες Ειδικών Μαθημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση