Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επικαιροποίηση εγγραφών Νηπιαγωγείου και ανάγκες αιθουσών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπ/ση | Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επικαιροποίηση εγγραφών Νηπιαγωγείου και ανάγκες αιθουσών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση – Εγκύκλιος της Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κας Α. Γκίκα.

Επικαιροποίηση εγγραφών Νηπιαγωγείου

Εγκύκλιο με οδηγίες για επικαιροποίηση εγγραφών και αποτύπωση αναγκών σε αίθουσες για στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2020-21, κοινοποίησε η Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα.

Με το έγγραφο η κα Γκίκα ζητά:
  • Την επικαιροποιήση του αριθμού εγγραφέντων νηπίων α΄ και β΄ ηλικίας στα Νηπιαγωγεία στα οποία εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
  • Την αποτύπωση αναγκών που δημιουργούνται σε αίθουσες Νηπιαγωγείου κατά την εφαρμογή της.
Αναλυτικά

Μαρούσι, 7-9-2020

Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/115998/Δ1

ΘΕΜΑ : “Οδηγίες για επικαιροποίηση εγγραφών και αποτύπωση αναγκών σε αίθουσες για στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2020-21”

 Σχετικά: α) με αρ. πρωτ. Φ.6/55114/Δ1/13-05-2020 με ΘΕΜΑ: “Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021”,

β) η με αρ. πρωτ Φ.6/55081/Δ1/13-05-2020 με ΘΕΜΑ: “Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021”.

 Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν.1566/1985 (Α΄167) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 34 του ν.4704/2020 (Α΄133), καθώς και ενόψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, καλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επικαιροποιήσουν τον αριθμό εγγραφέντων νηπίων α΄ και β΄ ηλικίας στα Νηπιαγωγεία αρμοδιότητάς τους στα οποία εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση,

(με εξαίρεση εκείνα των Δήμων: Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης),

να αποτυπώσουν τις ανάγκες που δημιουργούνται σε αίθουσες Νηπιαγωγείου κατά την εφαρμογή της και να διερευνήσουν τη δυνατότητα κάλυψης μέρους των αναγκών αυτών από αίθουσες σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία,

σε συνεργασία με τους οικείους δήμους, θα συνδράμουν αυτούς στην αναζήτηση διαθέσιμων αιθουσών δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που μπορούν να διατεθούν για τη στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020-21.

Οι Διευθυντές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

καλούνται να δηλώσουν στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τον αριθμό διαθέσιμων αιθουσών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020-21 και εν συνεχεία, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους οικείους Δήμους.

Οι αίθουσες αυτές

θα χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον δεν καλύπτονται οι ανάγκες από διαθέσιμες αίθουσες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Δείτε σε μορφή pdf την Εγκύκλιο “Οδηγίες για επικαιροποίηση εγγραφών και αποτύπωση αναγκών σε αίθουσες για στέγαση τμημάτων Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2020-21

Δείτε επίσης

Αγιασμός σχολικού έτους 2020-21 | Εγκύκλιος
Μάσκες στα σχολεία: Χρώματα-Προδιαγραφές-Ποσότητες-Τιμή – Παρουσίαση/video
Οδηγίες Νηπιαγωγείων για κορονοϊό: Ασφαλής επαναλειτουργία-Μέτρα πρόληψης-Υποπτο κρούσμα
Διάταξη προσλήψεων αναπληρωτών λόγω κορονοϊού: Τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση