Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Φαρμακεία-self test: Ανακοίνωση για τις ώρες διάθεσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φαρμακεία-self test: Ανακοίνωση για τις ώρες διάθεσης από τον Φαρμακευτικό Σύλλογος Αθηνών – Υποχρεωτικός έλεγχος self test εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Φαρμακεία-self test

“Σας ενημερώνουμε ότι η διάθεση των self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου και όχι κατά τη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων”.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα Μ. Δευτέρα 26.04.2021, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, αναφορικά με τη διάθεση των self test.

Υποχρεωτικός έλεγχος self test εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1686 – 24.04.2021 η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390 ΚΥΑ “Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας”.

Σύμφωνα μ αυτήν

Α. Ο υποχρεωτικός έλεγχος self test εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας-Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικού Σώματος-Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και δικαστικούς υπαλλήλους.

Β. Δεν εφαρμόζεται σε μέλη ΔΕΠ και στο προσωπικό των Πανεπιστημίων και στο καλλιτεχνικό προσωπικό.

Γ. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου/ης προς παροχή εργασίας με φυσική παρουσία.

Δ. Η ΚΥΑ ισχύει από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021.

Ε. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ, δηλαδή από 26 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι δύνανται να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 από 26 Απριλίου έως και 9 Μαΐου 2021.

ΣΤ. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ’ οίκον.

Ζ. Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά από τον απασχολούμενο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η. Η μη τήρηση των προβλεπόμενων υποχρεώσεων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια όργανα.

__________________

Από Πέμπτη του Πάσχα ξεκινά η διάθεση self tests σε εκπαιδευτικούς-μαθητές
Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση των self–tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.
Ιδιωτικός Τομέας και self test
Έως τις 2 Μαΐου η μεταβατική περίοδος για τα selftest των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε σχετικά

Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση