Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποστήριξη από Ψυχολόγους και Κοιν. Λειτουργούς του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, μετά την πτώση μαθητή από ύψος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποστήριξη από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας μετά την πτώση από μεγάλο ύψος μαθητή της Α Γυμνασίου – Τι λέει το πόρισμα του Δήμου Λαμιέων για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Υποστήριξη από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς

Σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, με την έναρξη των μαθημάτων, είχε προγραμματισθεί να παρευρίσκονται στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας 2 Ψυχολόγοι-ΠΕ23 και 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί-ΠΕ30 του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας,  προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη στους μαθητές της σχολικής μονάδας λόγω του περιστατικού της πτώσης από ύψος, μαθητή της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου.

Κλειστά σχολεία στη Λαμία λόγω κακοκαιρίας

Ομως με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων κου Ευθύμιου Καραΐσκου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, δεν Θα λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ αρμοδιότητας Δήμου Λαμιέων, λόγω πιθανότητας προκλήσεως έντονων καιρικών φαινομένων και της εκ τούτου αδυναμίας μετακινήσεως μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πως συνέβη το ατύχημα

Αναφορικά με το ατύχημα, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, ο οποίος βρισκόταν σε χώρο του πίσω προαυλίου του 3ου Γυμνασίου Λαμίας, ακούμπησε με το πίσω μέρος του σώματός του στα κάγκελα του σχολείου, όταν υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων.

Ο 13χρονος μαθητής διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και περισσότερο στα πόδια του. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, όπου και θα χειρουργηθεί στα πόδια, ενώ φέρει τραύματα και στη σπονδυλική του στήλη.

Το πόρισμα του Δήμου Λαμιέων

Σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του Δήμου Λαμιέων το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχθηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα η σιδερογωνία να στραβώσει στο πάνω μέρος. Επιπροσθέτως στο πόρισμο σημειώνεται ότι η μεταλλική κατασκευή είχε επιφανειακά οξειδωθεί, πλην όμως δεν είχε κάποια άλλη φθορά.

Να σημειωθεί πως επί τόπου, το σημείο του ατυχήματος επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Ευθύμιος Καραΐσκος, όπως και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κος Κωνσταντίνος Σπαλιώρας,  για να λάβουν γνώση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Για το περιστατικό διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε επίσης

Χαρτογράφηση λειτουργιών ΚΕΔΑΣΥ: Νέες αλλαγές ενόψει;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-προσλήψεις Παράλληλης: 7.300 στη Β Φάση και 2.700 στη Γ Φάση 

Απενεργοποίηση-Τροποποίηση αίτησης αναπληρωτή: Πότε μπορεί να συμβεί-Νέο νούμερο προσλήψεων Β Φάσης

Οι Οδηγοί των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κατευθύνσεις-Υποδείγματα Συμβάσεων-Δελτίο Απογραφής αναπληρωτή-Λογότυπα κ.α. 

Δείτε ακόμη

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων

Μισθοδοσία μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση