Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταγραφή διαδικασιών Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης: Για ανεδαφικό εγχείρημα μιλά ο ΣΥΠΥΥΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταγραφή διαδικασιών Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης: Για ανεδαφικό εγχείρημα μιλά ο ΣΥΠΥΥΠ-Τηλεδιάσκεψη ζητά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Καταγραφή διαδικασιών Περιφερειακών Υπηρεσιών

Το εγχείρημα της καταγραφής των διαδικασιών που διεκπεραιώνουν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης ανά αρμοδιότητα και ανά τμήμα τόσο για τις ίδιες, όσο και για τις υποκείμενες μονάδες τους, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022, καθίσταται ανεδαφικό, αφού δεν πληροί και δεν λαμβάνει υπόψη βασικές παραμέτρους όπως, η υποστελέχωση των υπηρεσιών και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας, σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας (ΣΥΠΥΥΠ) σε επιστολή που απέστειλαν στην Υπουργό ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως.

Καλεί μάλιστα την Υπουργό,, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, να διεξαχθεί από το Υπουργείο σχετική τηλεδιάσκεψη ώστε αφενός να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας και αφετέρου να δώσετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Ο Σύλλογος επισημαίνει, παρ όλα αυτά, πως κατανοεί ότι η καταγραφή των διαδικασιών των φορέων του Δημοσίου είναι πλέον υποχρεωτική, βάσει του άρθρου 5, παρ.2, του Ν.4795/2021 (ΦΕΚ 62/τ. Α΄/17-4-2021) και ότι σκοπός είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων και κατ’ επέκταση η θεραπεία τους.

Ακολουθεί η επιστολή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.)

Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι – Ε-mail: sypyyp@gmail.com – Ιστοσελίδα: www.sypyp.gr

Αθήνα 27/10/2022

Αρ. πρωτ.: 145

ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Ν. Κεραμέως, 2. Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κ. Α. Κόπτση, 3. Διευθύντρια της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κ. Ζίγρα, 4. Γραφείο Σχεδιασμού και Διενέργειας Εσωτερικών Ελέγχων – Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου

ΚΟΙΝ. : 1. Μέλη μας

Θέμα: Τηλεδιάσκεψη – Καταγραφή των διαδικασιών ανά αρμοδιότητα και ανά Τμήμα

Σχετ. το υπ’ αρ.πρωτ.91449/Φ2Α/22-07-2022 έγγραφό σας

 Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.91449/Φ2/22-07-2022 έγγραφο της Υπουργού Παιδείας, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης καλούνται να καταγράψουν τις διαδικασίες που διεκπεραιώνουν ανά αρμοδιότητα και ανά τμήμα τόσο για τις ίδιες, όσο και για τις υποκείμενες μονάδες τους, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.

Κατανοούμε ασφαλώς ότι η καταγραφή των διαδικασιών των φορέων του Δημοσίου είναι πλέον υποχρεωτική, βάσει του άρθρου 5, παρ.2, του Ν.4795/2021 (ΦΕΚ 62/τ. Α΄/17-4-2021) και ότι σκοπός είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων και κατ’ επέκταση η θεραπεία τους.

Ωστόσο το εν λόγω εγχείρημα καθίσταται ανεδαφικό, αφού δεν πληροί και δεν λαμβάνει υπόψη βασικές παραμέτρους όπως, η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας. Κατά την τρέχουσα περίοδο, στις υπηρεσίες μας διεκπεραιώνονται διαδικασίες όπως οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών, οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, οι εξετάσεις του ΚΠΓ, οι διαδοχικές προσλήψεις και τοποθετήσεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πλήθος άλλων ζητημάτων. Και αυτά μετά από μία περίοδο με εξίσου μεγάλο φόρτο εργασίας για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, τις προσλήψεις των μονίμων και προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις τοποθετήσεις στα σχολεία κ.α. Επιπλέον χωρίς οδηγίες και υποδείξεις, η καταγραφή των διαδικασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την παραλαβή από μέρους σας 129 (όσες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), καταγραφών, διαφορετικών τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μορφή τους, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια επεξεργασίας, ανάλυσης και σύνθεσής τους. Κατ’ επέκταση, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος για την εξαγωγή έγκυρων και αξιοποιήσιμων αποτελεσμάτων.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, να διεξαχθεί από το υπουργείο σχετική τηλεδιάσκεψη ώστε αφενός να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας και αφετέρου να δώσετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Επιπλέον, οφείλετε να αποστείλετε σαφείς οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης της φόρμας, αλλά και να παρέχετε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα (έστω και τηλεφωνικά). 

Τέλος, τονίζουμε ότι με την πάγια λανθασμένη τακτική της Κεντρικής Διοίκησης του ΥΠΑΙΘ να αγνοεί  τις απόψεις των Προϊσταμένων Τμημάτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι όχι μόνο συνομιλητές αλλά και συνδιαμορφωτές σε αυτόν τον σχεδιασμό, διακυβεύεται η επιτυχία του εγχειρήματος.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΥΥΠ

Ο Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Νώντας Αθανασιάδης         Μαρία Γρηγορίου

Δείτε επίσης

Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από Δ/ντή σχολείου-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ 

Νόμιμη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων σύμφωνα με το ΣτΕ 

 ΔΗΣΥ-μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Το Υπουργείο σκόπιμα κωλυσιεργεί με στόχο να προηγηθεί η αξιολόγηση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση