Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για οργανικές: Γίνεται προσπάθεια να ανανεωθούν για να γίνουν διορισμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για οργανικές: Γίνεται προσπάθεια να τις ανανεώσουμε για να γίνουν διορισμοί-Θα χαρτογραφηθεί εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Κεραμέως για οργανικές

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ – 3 Δεκεμβρίου 2022 –  εχθές Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον σεβασμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Οι μαθητές και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γρεβενών στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δημιουργίες των μαθητών, τραγούδησαν και εξέθεσαν τις εικαστικές δημιουργίες τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ μεταξύ άλλων και τη για σύσταση νέων οργανικών θέσεων. προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί.

Μάλιστα εκπαιδευτικός επεσήμανε στην Υπουργό πως το Ειδικό σχολείο της περιοχής στελεχώνεται μόνον με αναπληρωτές.

Η Υπουργός απαντώντας για το θέμα των οργανικών θέσεων είπε:

“Υπάρχει ένα ζήτημα με τις οργανικές. Οι οργανικές θέσεις είναι πάρα πολύ παλιές. Όταν είχαν καταγραφεί οι οργανικές ήταν για σχεδόν 40 χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια να ανανεώσουμε, να ανανεώσουμε τις οργανικές για να μπορέσουν να συνεχίσουν να γίνονται διορισμοί. Επαφίεται στο να γίνει η δουλειά και να χαρτογραφηθεί εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και οι ανάγκες για να αντικατοπτρίσουν περισσότερο την πραγματικότητα”.

Επιπροσθέτως η κα Κεραμέως ανέφερε πως προετοιμάζεται υλικό προσαρμοσμένο στα είδη της αναπηρίας, το οποίο είναι ένα έργο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού.

Για την παρουσία της στις δράσεις αυτές η Υπουργός ΠΑΙΘ σημείωσε:
“«Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, μα και διαφορετικοί
Για αυτό τους αγαπάμε, αγαπάμε όλη τη Γη».
Αυτοί είναι στίχοι που συνέγραψαν μαθητές των Ειδικών Σχολείων Γρεβενών και τους οποίους τραγουδήσαμε χθες όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κρεμάσαμε μαζί μηνύματα για τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, για την ενσυναίσθηση, για το συμπεριληπτικό σχολείο στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πλατείας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στην κοινωνία”.
Δείτε επίσης

Ξεκινά η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργ/κών Κέντρων, Πρότυπων-Πειραματικών | Αποφάσεις 

 Δράσεις και μηνύματα σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Μήνυμα Διευθυντή ΕΑΕ Γ. Μπουσδούνη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση