Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Τι είπε για το νέο σύστημα διορισμών και το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης για εξοικονόμηση ενέργειας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Τι είπε για το νέο σύστημα διορισμών, το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης για εξοικονόμηση ενέργειας και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Κεραμέως: Τι είπε για το νέο σύστημα διορισμών

Συνέντευξη στον Real Fm 107,1 της Θεσσαλονίκης παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το προαναγγελθέν νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στη βάση του ΑΣΕΠ και πότε αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί.

Η κα Κεραμέως απάντησε πως:

“Είναι κάτι το οποίο το δουλεύουμε, θα το συζητήσουμε και με τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν είναι ακόμη η ώρα για ανακοινώσεις, πάντως είναι κάτι για το οποίο εργαζόμαστε σ αυτή την κατεύθυνση”.

Τι είπε για το νέο σύστημα διορισμών

Σε ερώτηση αν το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών θα στηρίζεται μόνο στον γραπτό διαγωνισμό η Υπουργός ΠΑΙΘ απάντησε πως “θα στηρίζεται σε πολλές παραμέτρους και θα τα δούμε όλα αυτά όταν έρθει ή ώρα”.

Οριστικοί Πίνακες ΑΣΕΠ

Η Υπουργός ρωτήθηκε και για το πότε θα ανακοινωθούν οι Οριστικοί Πίνακες των εκπαιδευτικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ, απαντώντας πως το χρονοδιάγραμμα είναι θέμα του ΑΣΕΠ.

Νέα σχολική χρονιά

Επίσης η κα Κεραμέως στον Real Fm 107,1 μίλησε για τη χθεσινή παρουσίαση του προγραμματισμού της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, πρώτη φορά τόσο νωρίς, για τους 8.600 νέους μόνιμους διορισμούς – 25.000 την τελευταία διετία – σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή, την εγκαθίδρυση καινοτομιών όπως η επέκταση και ενίσχυση του Ολοήμερου σχολείου, η λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ομίλων και Μεντόρων, για τα ψηφιακά εργαλεία ,τους διαδραστικούς πίνακες, την προμήθεια  177.00 σετ ρομποτικής η οποία όπως ανέφερε είναι πλέον υποχρεωτικό μάθημα κ.α.

Επιπροσθέτως η Υπουργός μίλησε για το ζήτημα της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τηλεκπαίδευση

Σημειωτέον πως όταν η Υπουργός ΠΑΙΘ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ήταν αρνητική, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, αποκλείοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες 

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ για το σχ. έτος 2022-23 | Εγγραφο 

Πρωτόκολλο κορονοϊού 2022-23 για σχολεία και δομές εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά 2022/23: Πρόγραμμα πανελλαδικών, ημερομηνίες Πειραματικών/Πρότυπων και άλλα ορόσημα 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ

Γονείς στον αγιασμό: Τι θα ισχύσει την πρώτη ημέρα στο σχολείο με τα μέτρα covid 

Νέος Διευθυντής ΕΑΕ-Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ο Ιωάννης Μπουσδούνης 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση