Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτας Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέτας Μακρή: “Έχουμε ηθικό καθήκον και ιερό χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας”.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή για την 28η Οκτωβρίου 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας ενώνει, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με την καρδιά της καταγωγής μας, της ιστορίας μας, του παρόντος και του μέλλοντος της πατρίδας μας.

Το έπος του 1940

είναι ο αγώνας κατά του φασισμού, της βίας και του μίσους, είναι η θυσία για την ελευθερία, η προάσπιση της εθνικής μας ταυτότητας, η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.   

Το Όχι του ’40 είναι πυξίδα και οδηγός στην πορεία μας για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ενότητας, αξιοπρέπειας.

Έχουμε ηθικό καθήκον και ιερό χρέος

να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία της Ελλάδας, τους αγώνες του ελληνικού λαού, τη συμμετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι και με το παράδειγμα αυτό θα προχωρήσουν, θα δημιουργήσουν, θα εξελιχθούν.

Μέσα από τη μελέτη του αρχειακού υλικού,

οι νέοι μας μαθαίνουν ότι κατάγονται από έναν λαό με δύναμη, αρετή και τόλμη, ένα Έθνος με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, μια χώρα μικρή αλλά πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση της πανανθρώπινης ιστορίας. 

Η εθνική επέτειος μάς μεταφέρει,

κάθε χρόνο, δυνατά, επίκαιρα και ουσιαστικά μηνύματα, έντονα και συμβολικά συνδεδεμένα με την πορεία της χώρας μας, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες συνθήκες της παγκόσμιας κοινότητας, τους κινδύνους αλλά και τις ελπίδες, που βρίσκονται μπροστά μας.

Με φωνή δυνατή, με αντοχή παροιμιώδη,

με σθένος και γενναιότητα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, σε κάθε εποχή, στέλνουν το παράδειγμά τους στα πέρατα του κόσμου, ενωμένοι, ακέραιοι, πατώντας γερά στη γη, διεκδικώντας τα δίκαιά τους, πολεμώντας για τη γενιά τους.

Υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες,

με τον Εθνικό Ύμνο στα χείλη, χαιρετίζουμε την ελληνική σημαία και στον αγέρωχο κυματισμό της, με το βλέμμα ψηλά και το ηθικό ακμαίο, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ομοψυχίας και ειρήνης. 

Δείτε σχετικά

Μήνυμα Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου: “Ήταν ένας μεγαλειώδης αγώνας που ακόμη εμπνέει”
Οδηγίες παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2021: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας-διάρκεια
Ακύρωση παρελάσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την 28η Οκτωβρίου λόγω κορονοϊού
Ακύρωση μαθητικών παρελάσεων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης λόγω κρουσμάτων covid
 Παρελάσεις 28 Οκτωβρίου: Ακυρώθηκαν στο νομό Κιλκίς-Με σημαιοφόρους και παραστάτες μόνο στο νομό Σερρών
 Εγκύκλιοι εορτασμού 28ης Οκτωβρίου για το σχολ. έτος 2021-22 στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση
Εγκύκλιος εορτασμού 28ης Οκτωβρίου: Κοινή παρέλαση διάρκειας 40-60 λεπτών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση