Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νομοθετικό πλαίσιο Υπηρεσιακών Μεταβολών: Πρόταση αλλαγής από τον Αιρετό Β. Παληγιάννη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νομοθετικό πλαίσιο Υπηρεσιακών Μεταβολών: Πρόταση αλλαγής, από τον Αιρετό ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, με σύσταση ομάδας εργασίας από το Υπουργείο Παιδείας.

Νομοθετικό πλαίσιο Υπηρεσιακών Μεταβολών

Τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επανεξέταση και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων και αποσπάσεων, προτείνει στο ΥΠΑΙΘ ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.

Με επιστολή που κοινοποίησε επισημαίνει εννέα (9) σημεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη για την  αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

Δείτε την Επιστολή του Αιρετού

Μεταθέσεις – Αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Πρόταση αλλαγής του  νομοθετικού πλαισίου

Με αφορμή την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων μεταθέσεων εκπαιδευτικών εντός του Νοεμβρίου με βάση ένα αναχρονιστικό κι άδικο νομοθετικό πλαίσιο ως αιρετός κάνω έκκληση στην πολιτική ηγεσία να συγκροτήσει, σε συνεργασία με τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε., ομάδα εργασίας για την επανεξέταση και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σ’ ένα απλό, δίκαιο, αντικειμενικό και αποδεκτό από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας νομοθετικό πλαίσιο.

Με βάση την εμπειρία μου πιστεύω πως πρέπει να προχωρήσουμε:
  • Στη σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
  • Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης (χρόνια υπηρεσίας, παιδιά, συνυπηρέτηση, κλπ) για μια πιο δίκαιη, ρεαλιστική και ισορροπημένη μοριοδότηση.
  • Στην άμεση τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ.50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων των ασθενειών και την ένταξη ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.
  • Στην αντιμετώπιση του «λαβύρινθου» της ισχύουσας νομοθεσίας για ΣΜΕΑΕ, Διαπολιτισμικά, Πειραματικά και Μειονοτικά σχολεία με ξεκάθαρα κριτήρια.
  • Στην αλλαγή των κριτηρίων αμοιβαίων μεταθέσεων.
  • Στην αντιμετώπιση της πανσπερμίας νόμων, Π.Δ., υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
  • Στην αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων απόσπασης.
  • Στην επανεξέταση των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων.
  • Στην πραγματοποίηση με μοριοδότηση των αποσπάσεων σε Διευθύνσεις, Φορείς, Πανεπιστήμια και στην Κ.Υ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων και αποσπάσεων θα πρέπει να πραγματοποιείται εγκαίρως ώστε να δίνεται η δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε εκπαιδευτικού αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού λειτουργίας των σχολείων.

Ελπίζω η πολιτική ηγεσία να έχει τη βούληση να συμβάλλει στη δρομολόγηση των διαδικασιών, αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο των υπηρεσιακών μεταβολών.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

________________

Δείτε επίσης

Κατανομή μονίμων και αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας | Πίνακες

Σημαία και πιστώσεις αναπληρωτών στο νόμο 4633/2019 – ΦΕΚ A 161

Θεσμική εκτροπή οι Εγκύκλιοι ΥΠΑΙΘ για επιλογή σημαιοφόρων | Εγγραφο ΔΟΕ

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Στο «γύψο» οι 660 αιτήσεις υποψηφίων

________________

Πριν φύγετε

Προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας έως 07/10/2019: 18.565 | Ενημερωτικό

Πίνακας προσλήψεων Πρωτοβάθμιας | Ενημερωτικό

ΔΟΕ για κατανομή διορισμών: Tουλάχιστον 2.500 για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας από τις 4.500

Διάλογος Παιδείας: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και πείτε μας τι σχεδιάζετε | Επιστολή ΚΙΝΑΛ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση