Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγός myshcool αποτύπωσης αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγός myschool αποτύπωσης αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω της νόσου covid-19-Οι σχολικές μονάδες εισάγουν στοιχεία και οι Δ/νσεις εγκρίνουν.

Οδηγός myschool

Οδηγό, ο οποίος περιγράφει τη λειτουργικότητα αποτύπωσης σχολικών μονάδων που τίθενται σε μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας λόγω της νόσου covid-19, κοινοποίησε το myschool.

Σύμφωνα με τον Οδηγό

Οι σχολικές μονάδες, εισάγουν τα κατάλληλα δεδομένα στην περίπτωση πλήρους ή μερικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω covid-19 και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εγκρίνουν (με δυνατότητα τροποποίησης στοιχείων) ή απορρίπτουν αντίστοιχα τις καταχωρίσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης τους.

Αναλυτικά
Λειτουργικότητα δήλωσης αναστολών λειτουργίας λόγω covid-19 για σχολικά τμήματα και σχολικές μονάδες
Γενική Περιγραφή

Ο παρών οδηγός περιγράφει τη λειτουργικότητα αποτύπωσης σχολικών μονάδων που τίθενται σε μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας λόγω της νόσου covid-19.

H εν λόγω λειτουργικότητα υλοποιείται ως ψηφιακή ροή που εμπλέκει δύο επίπεδα χρηστών του συστήματος myschool:

α) σχολικές μονάδες, οι οποίες εισάγουν τα κατάλληλα δεδομένα στην περίπτωση πλήρους ή μερικής αναστολής λειτουργίας,

β) διευθύνσεις εκπαίδευσης, οι οποίες εγκρίνουν (με δυνατότητα τροποποίησης στοιχείων) ή απορρίπτουν αντίστοιχα τις καταχωρίσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης τους.

Αποτύπωση Λειτουργικότητας σε επίπεδο Σχολικής Μονάδας

Η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη μέσω της επιλογής του μενού «ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ →Αναστολή λειτουργίας λόγω Covid-19», που οδηγεί στη φόρμα που απεικονίζεται στο Σχήμα 1.

Γενικά Σχόλια

Εγγραφές αναστολής μπορούν να υποβληθούν αναδρομικά από 14/9, που αποτελεί την ημ/νία έναρξης της λειτουργίας των σχολείων.

Μία εγγραφή αναστολής μπορεί να εισαχθεί με ημ/νία έναρξης το αργότερο αυτήν της επόμενης ημέρας.Ως διάστημα έναρξης-λήξης μιας εγγραφής αναστολής αυτόματα προτείνεται αυτό των δύο εβδομάδων.

Οι ονομασίες των τμημάτων δημοσιεύονται σε ιστότοπο ενημέρωσης κοινού, γονέων και κηδεμόνων,με το όνομα που περιγράφεται στη στήλη «Ονομασία τμήματος προς δημοσίευση».

Δείτε τον Οδηγό δήλωσης αναστολών λειτουργίας για σχολικά τμήματα και σχολικές μονάδες λόγω covid-19

Δείτε επίσης

Νέα κατάταξη περιοχών στα 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας από κορονοϊό
Διευκρινίσεις άδειας εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου | Εγγραφο

Δείτε ακόμη

Ειδική Πρόσκληση εκπαιδευτικών 2020-21: Αίτηση από 30.10 έως 03.11.2020
Ειδική Πρόσκληση ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020-21: Αίτηση από 30.10 έως 03.11.2020
Αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση: Ετοιμη η Υπουργική απόφαση-Τι σχεδιάζεται για το 2021-22
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση