Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ μαθητών στη Σερβία από 20-28 Σεπτεμβρίου 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ μαθητών στη Σερβία από 20-28 Σεπτεμβρίου 2022 – Συμμετέχουν οι ομάδες 15 χωρών – Οι μαθητές/τριες  που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν κατακτήσει  τις  πρώτες θέσεις  στους Πανελλήνιους Αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ μαθητών

Στο  Βελιγράδι της Σερβίας ήδη βρίσκεται από εχθές η Ελληνική αθλητική αποστολή η οποία αποτελείται από 21 μαθητές/τριες-αθλητές/τριες και 10 συνοδούς-προπονητές, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης που διεξάγεται  από 20-28 Σεπτεμβρίου 2022.

Το ΥΠΑΙΘ επισημαίνει ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη συμμετοχή μας από τη αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ., πού είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στην Διεθνή  Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), με την σημαντική συμβολή και  συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και των οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτή.

Οι μαθητές/τριες  που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν κατακτήσει  τις  πρώτες θέσεις  στους Πανελλήνιους Αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου, για το σχολικό έτος 2021-2022, στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης και συγκεκριμένα στους μαθητές το Ιδ. ΓΕΛ <<ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΙΚΕ>> Πάτρας και στις μαθήτριες το Ιδ. ΓΕΛ <<ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ>> Θεσσαλονίκης.

Τους μαθητές πλαισιώνουν ο Αρχηγός κ. Κούτσικος Λάμπρος  Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής και μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) , εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ., Καθηγητές Φυσικής Αγωγής-προπονητές ,διαιτητές, φυσικοθεραπευτής.

Αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης με τη συμμετοχή των ομάδων 15 χωρών που συμμετέχουν, ενώ  οι αγώνες ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης τη Τρίτη  27 Σεπτεμβρίου 2022.

Εν τω μεταξύ

Σύμφωνα το υπ. αριθμ. πρωτ. 113330/Δ5/19-9-2022 έγγραφο της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζ. Μακρή, στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, καλούνται οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού 5 Οκτωβρίου: Δημιουργίες μαθητών-έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους δασκάλους τους 

Νίκη Κεραμέως-ΟΗΕ: Γεφύρωση χασμάτων στην εκπαίδευση με τη συμβολή της τεχνολογίας 

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ για το σχ. έτος 2022-23 | Εγγραφο 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση