Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Προτάσεις για διαδικασία προσλήψεων: Εγγραφο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προτάσεις για διαδικασία προσλήψεων: Εγγραφο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αττικής κο Γ. Κόσσυβα.

Προτάσεις για διαδικασία προσλήψεων

Εγγραφο με οκτώ (8) προτάσεις για την διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ απέστειλε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κο Γεώργιο Κόσυβα.

Ο Σύλλογος επισημαίνει στον κο Περιφερειακό Διευθυντή πως αν οι προτάσεις ληφθούν υπόψη, θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ παράλληλα θα μειώσουν και τις πιθανότητες τυχόν δυσμενών αποφάσεων, που συχνά καλείται ο Δ/ντής να πάρει.

Δείτε το Εγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Προς:

Περ. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής,

κ. Γεώργιο Κόσυβα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020»                                                                                                     

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

 Καθώς βρισκόμαστε προ των πυλών της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους συναδέλφους του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Περιφέρεια της Αττικής,καταθέτει σε εσάς ορισμένες επισημάνσεις, οι οποίες έχουν προκύψει από την πολυετή μελέτη και ενασχόλησή μας με τη διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών.

Κατά τη γνώμη του Συλλόγου, αυτές οι επισημάνσεις, αν ληφθούν υπόψη, θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση και την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, ενώ παράλληλα θα μειώσουν και τις πιθανότητες τυχόν δυσμενών αποφάσεων, που συχνά καλείστε να πάρετε.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΕΠΕΑ, προτείνει:

1. Να μοιραστούν όλες οι πιστώσεις ταυτόχρονα και να μη γίνουν σταδιακά. Όπως μας έχετε ήδη επισημάνει και στη συνάντησή μας τον Ιούλιο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Ωστόσο, αξίζει να λάβετε υπόψη σας ότι αν λειτουργήσετε με τον γνώμονα που προτείνουμε, η διαδικασία θα καταστεί πιο δίκαιη για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε υψηλή σειρά κατάταξης,έτσι ώστε να έχουν σημαντικές πιθανότητες να διοριστούν ανάλογα με τη σειρά κατάταξης και τις προτιμήσεις τους.

2. Να γίνουν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις Διευθύνσεων κι όχι αυτοπροσώπως στην ΠΔΕ.

Αυτό θα διευκολύνει τόσο τους συναδέλφους όσο καιεσάς ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση που προκαλεί μια τέτοια διαδικασία στα γραφεία της Περιφέρειας. Κατά αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης προτιμήσεων απρόσκοπτα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

3. Να δοθούν οι Διευθύνσεις στον Πειραιά και την Ανατολική Αττική όπως ισχύει στους εκπαιδευτικούς, π.χ. στον Πειραιά οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν Α΄, Β΄ Πειραιά ξεχωριστά, ενώ το ΕΕΠ-ΕΒΠ μόνο σε μία, με συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να φοβούνται να δηλώσουν λόγω των νησιών.

Αν δηλώσουν με τον προτεινόμενο τρόπο τις προτιμήσεις τους, θα μειωθεί η διαρροή των συναδέλφων από τα σχολεία του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής, καθώς και το ρίσκο των συναδέλφων να βρεθούν σε δίλλημα και είτε να δεχθούν μια δυσπρόσιτη γι’ αυτούς θέση (με συχνά οικογενειακό και οικονομικό κόστος), είτε να φτάσουν στη δυσμενή απόφαση να αρνηθούν την τοποθέτηση.

4. Μόλις δοθούν τα κενά να είναι έτοιμο το ΠΥΣΕΕΠ να συνεδριάσει, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία.

5. Να δοθούν όλα τα οργανικά κενά, μετά τη διαδικασία των αποσπάσεων.

6. Πριν τις τοποθετήσεις να γίνεται από το ΠΥΣΕΕΠ επικύρωση και ανακοίνωση των λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ που αποστέλλουν οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ. Επίσης να αιτιολογείται από τις διευθύνσεις ή τους διευθυντές και προϊσταμένους ΚΕΣΥ η μη δήλωση κενών σε κάποιες ειδικότητες, όταν αυτό συμβαίνει.

7. Να γίνει έλεγχος αν τα λειτουργικά κενά που δηλώνουν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολικών δομών για το σχολικό έτος 2019-2020 συνάδουν με αυτά των παρελθοντικών ετών καινα καλύπτονται όλες οι ειδικότητες ΕΕΠ ΕΒΠ που προβλέπονται.Θέλουμε έτσι να αποφύγουμε την απαρχαιωμένη αυθαίρετη νοοτροπία ορισμένων διευθυντών και προϊσταμένων στην επιλογή προσωπικού για τις δομές που υπηρετούν.

8. Τέλος, να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές συναδέλφους για βελτίωση θέσης μετά από αίτημα και για σοβαρούς λόγους υγείας ή οικογενειακούς.

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις που σας θέσαμε. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για μια απρόσκοπτη και ειλικρινή συνεργασία.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                        Η  Γ. Γραμματέας

 Γεωργία Μπουλμέτη                                       Ευγενία Τραγάκη

____________________________________

Δείτε επίσης

Την απόφαση για την παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών/ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Την απόφαση για την παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης αναπληρωτών – ωρομισθίων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

____________________________________

Δείτε ακόμη

Οριστικοί Πίνακες ΕΕΠ – ΕΒΠ 2018-19: Ισχύουν και φέτος

Αποφάσεις πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ από τις 13 ΠΔΕ για το 2018-19

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για προσλήψεις και πιστώσεις αναπληρωτών | Εγγραφο

Ψυχολόγοι σε Ολοήμερα: Σε 140 Ομάδες σχολείων

Κοινωνικοί Λειτουργοί σε Τάξεις Υποδοχής: Ορίστηκαν 47 Σχολικές Μονάδες

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση