Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σε σχολεία της Φλώρινας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε σχολεία της Φλώρινας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: Επίσκεψη σε εκπαιδευτικές δομές του Νομού στο πλαίσιο περιοδείας της.

Εκπαιδευτικές δομές του Νομού Φλώρινας επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο περιοδείας της, με στόχο να συνομιλήσει δια ζώσης με μαθητές και εκπαιδευτικούς και να ενημερωθεί για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ισχύουν από φέτος στα σχολεία όλης της χώρας.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε

  • το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου,
  • το Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας που συστεγάζεται με το 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο,
  • το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας,
  • το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας,
  • το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Φλώρινας,
  • το Δημόσιο ΙΕΚ της περιοχής,

ενώ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητο Πασσαλή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ

Η Υπουργός, κατά την επίσκεψή της στα σχολεία, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, συζήτησε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, ενώ έπαιξε βόλεϊ με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.

Η κα Κεραμέως συζήτησε με εκπαιδευτικούς και καταρτιζόμενους στο Δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας

για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης όπως την σχεδιαζόμενη ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, την ίδρυση Θεματικών και Πειραματικών Ι.Ε.Κ., την καθιέρωση της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ., την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΙΕΚ Φλώρινας διδάσκονται και ειδικότητες που συμπεριλήφθηκαν στο παράλληλο μηχανογραφικό όπως τεχνικοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γραφίστες, εργοθεραπευτές, διασώστες.

Την Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν
  • ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης,
  • ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Λύγουρας,
  • η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Μαρνέρη και
  • ο πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας ΝΔ Φλώρινας Νικόλαος Ευαγγέλου.

Είναι καθήκον και χαρά μας να είμαστε κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, όπως η Φλώρινα.

Συζητήσαμε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, για τις αλλαγές που ζουν στη σχολική τους καθημερινότητα, για τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, καθώς και για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία της περιοχής, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι πιλοτικά στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και φέτος καθολικά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Είχα την ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τα παιδιά μας”, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Δείτε επίσης

Συντελεστές βαρύτητας εξεταζομένων μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση 2022-23
Υπουργείο Παιδείας-Απόφαση Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Εσφαλμένες παραδοχές που υπόκεινται σε δικαστική κρίση
 Αξιολόγηση έργου σχολικής μονάδας: Οδηγίες από το ΙΕΠ για σχέδια δράσης, συλλογικό προγραμματισμό-Ο ρόλος των Σ.Ε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση