Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σελφ τεστ-Οδηγίες για ενέργειες Διευθυντών ώστε να τα προμηθευτούν από τα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σελφ τεστ-Οδηγίες για ενέργειες Διευθυντών ώστε να τα προμηθευτούν από τα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί, όσοι δεν τα πήραν από τα φαρμακεία.

“Στις μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί κάποιοι γονείς να μην πήραν (Σ.Σ: self test), είναι σημαντικό κάθε σχολείο να έχει ικανό αριθμό τεστ πχ. 40-50 περίπου ανά μονάδα από 07.00 πμ τη Δευτέρα στην περίπτωση που χρειαστεί κάποιος”.

Τα παραπάνω περιέχονται σε ηλεκτρονικό μήνυμα

το οποίο εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Α/θμιας και Β/θμιας και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ με Θέμα: Ενημέρωση-οδηγίες-ενέργειες για selftest, προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας και έχει να κάνει με τις  περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, ώστε να μπορέσουν να το υποβάλλουν για την είσοδό τους στο σχολείο.

Δείτε το ηλεκτρονικό μήνυμα αναλυτικά

—– Προώθηση μηνύματος από “Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής” <gengram.abe@minedu.gov.gr> —–
Ημερομηνία: Sat, 8 Jan 2022 19:29:57 +0000
       Από: “Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής” <gengram.abe@minedu.gov.gr>
     

Θέμα: Ενημέρωση-οδηγίες-ενέργειες για selftest

 Σας ενημερώνουμε πως αυτές τις ημέρες έχουν πάρει από τα φαρμακεία selftest περισσότεροι από ποτέ δικαιούχοι. Πάνω από το 87% πήρε ενώ ενώ συνήθως η απορρόφηση ήταν περίπου 70%. Και δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ τεστ.

Στις μεμονωμένες περιπτώσεις

που μπορεί κάποιοι γονείς να μην πήραν, είναι σημαντικό κάθε σχολείο να έχει ικανό αριθμό τεστ πχ. 40-50 περίπου ανά μονάδα από 07.00 πμ τη Δευτέρα στην περίπτωση που χρειαστεί κάποιος.

Αν το σχολείο ή η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν έχει απόθεμα τότε μπορούν να τα πάρουν μέσω Σχολικής Επιτροπής. Εχει γίνει συνεννόηση μεταξύ Δήμων και φαρμακοαποθηκών για την προμήθεια αύριο Κυριακή.

Σας παρακαλούμε επομένως θερμά επειδή κάποιοι γονείς δεν έχουν πάρει selftest από τα φαρμακεία και πρέπει να έρθουν τη Δευτέρα οι  μαθητές με αρνητικό τεστ:

Α. Να έρθετε σε επικοινωνία άμεσα με τους Διευθυντές των σχολείων αρμοδιότητάς σας και να τους ενημερώσετε να παραλάβουν από τις ΔΔΕ και ΔΠΕ αριθμό selft την Κυριακή, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να δώσουν στους γονείς των μαθητών τους που θα ζητήσουν τη Δευτέρα το πρωί

Β. Εάν έχουν τα σχολεία αποθέματα να ενημερώσετε τους Διευθυντές ώστε να τα δώσουν στους μαθητές που δεν έχουν παραλάβει

Γ. Να έχουν όλα τα σχολεία ένα απόθεμα 40-50 περίπου selftest, ίσως και περισσότερα

Δ. Να είναι οι Διευθυντές σχολείων αρμοδιότητάς σας στα σχολεία τη Δευτέρα στις 07.00 ώστε να παραδώσουν στους μαθητές που θα χρειαστούν τα τεστ 

Ε. Να υπάρχει υπάλληλος της Διεύθυνσης από τις 07.00 τη Δευτέρα στη ΔΔΕ ή ΔΠΕ αντίστοιχα ώστε να δοθούν αν χρειαστεί τεστ και από εσάς

ΣΤ. Αν υπάρχει δυνατότητα και προαιρετικά φυσικά να τα δώσουν και σε κάποια άλλη στιγμή προ Δευτέρας

Ζ. Εάν δεν υπάρχουν αποθέματα ούτε στα σχολεία ούτε στις ΔΔΕ ΔΠΕ να φροντίσουν οι Διευθυντές σχολείων να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τη Σχολική τους Επιτροπή για να τους προμηθεύσει selftesτ.

Έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση μεταξύ Δήμων και φαρμακοαποθηκών  για την προμήθεια αύριο Κυριακή.

Να υπάρξει επικοινωνία επομένως

άμεσα  Διευθυντών Σχολείων με τη Σχολική Επιτροπή για την προμήθεια αύριο Κυριακή των selftest, ώστε τη Δευτέρα πρωί το αργότερο στις 07.00 να διατεθούν στους μαθητές

Από τη ΓΓ​

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης

Που καταχωρίζεται το αποτέλεσμα σελφ τεστ μαθητών-εκπ/κών-Πίνακας

Απόφαση: Λειτουργία σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ-Υποχρεωτικά τεστ μαθητών & εκπ/κών-Καταχώριση-Αποτέλεσμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση