Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Τι ειπώθηκε για την έκδοση των οριστικών πινάκων των Προκηρύξεων 2ΕΑ και 3ΕΑ/2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Τι ειπώθηκε για την έκδοση των οριστικών πινάκων των Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022 – Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ

Η προθεσμία που έδωσε το ΑΣΕΠ για την έκδοσή των τελικών πινάκων για όλες τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από συνάντηση που είχε με το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ αυτή την στιγμή έχει τελειώσει ο έλεγχος των ενστάσεων για την Προκήρυξη 3ΕΑ/2022 και σύντομα θα ξεκινήσει η εξέταση των ενστάσεων της 2ΕΑ/2022 και έπειτα όλων των υπολοίπων υπόλοιπων.

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ 
Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) (Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: poseepea@yahoo.gr ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

Αθήνα, 20.04.2023

Αρ. Πρωτ.: 26

Προς: – Περιφ.Συλλόγους – Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Θέμα: «Ενημέρωση για τη συνάντηση με τον ΑΣΕΠ »

Σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον ΑΣΕΠ μετά από αίτημα της ομοσπονδίας Α.Π. 24/30.03.2023.

Από τον ΑΣΕΠ η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την κ.Σιμιτζόγλου Δ. Γενική Διευθύντρια Α.Σ.Ε.Π , την κ. Πουλίδου Αικ. και την κ.Σακελλαριάδου Καν. ενώ από το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Βουλιώτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γκούθας , ο Γενικός Γραμματέας κ. Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας και η Αρμόδια Τύπου και Δημοσίων σχέσεων κ. Ελένη Τσαγρή .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και η Γενική Διευθύντρια του Α.Σ.Ε.Π. απάντησε στα ερωτήματά μας.

Συγκριμένα για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της 2ΕΑ/2022 μας είπε ότι θα εξεταστεί μετά από την προκήρυξη της 3ΕΑ/2022 , όπου αυτή την στιγμή έχει τελειώσει ο έλεγχος των ενστάσεων και σύντομα θα ξεκινήσουν να εξετάζουν τις ενστάσεις της 2ΕΑ/2022 και έπειτα τις υπόλοιπες .

Στο ερώτημα μας πως δόθηκε προτεραιότητα στην εξέταση των αιτήσεων της 3ΕΑ και όχι της 2ΕΑ η απάντηση που πήραμε ήταν γιατί υπήρχαν περισσότερες ενστάσεις και πήραν την απόφαση να τελειώσουν πρώτα με αυτήν .

Επιπλέον όσον αφορά τις ενστάσεις εάν θα λειτουργήσουν τιμωρητικά απέναντι στους συναδέλφους που έκαναν λάθος κωδικό , όπως στην προκήρυξη 1ΕΑ/2022 όπου πολλοί συνάδελφοι μας απορρίφθηκαν και έμειναν στην ανεργία , μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει να μας πει κάτι συγκεκριμένα αλλά η πρόθεση του ΑΣΕΠ είναι να βοηθάει.

Επίσης αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιος επίσημος σχεδιασμός για αλλαγή στη διαδικασία των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ όσο αφορά την εκπαίδευση , αλλά το θέμα αυτό μας ανέφερε ότι είναι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας .

Η προθεσμία που μας έδωσε για την έκδοσή των τελικών πινάκων είναι μέχρι τέλος Ιουνίου για όλες τις προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής .

Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς , να καταλάβουν ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης των τελικών πινάκων εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων και την καταστρατήγηση του πίνακά στις προσλήψεις .

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα συνεχίσει να επιβλέπει συνεχώς τη διαδικασία και θα συναντηθεί εκ νέου με τον ΑΣΕΠ μέσα στον επόμενο μήνα .

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πρόεδρος – Χρήστος Βουλιώτης

Γενικός Γραμματέας – Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας

Δείτε επίσης

Σχετικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών ΕΕΠ και εκπ/κών: Που θα γίνουν διορισμοί 

Νέα Τμήματα Ενταξης Δημοτικών σχολείων: Στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ-Για τα Νηπιαγωγεία αναμονή | Ενημέρωση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση