Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνωστισμοί: “lockdown για πολύ καιρό και ίσως με κλειστά σχολεία σύντομα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνωστισμοί: lockdown για πολύ καιρό και ίσως με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα – Τι είπαν ο Καθηγητής Γενετικής Μ. Δερμιτζάκης, το μέλος της επιτροπής των ειδικών Α. Εξαδάκτυλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Συνωστισμοί

Οι εικόνες συνωστισμού σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, εορτή των Θεοφανίων, προκάλεσαν την ανησυχία των ειδικών, οι οποίοι μίλησαν για πιθανές επιπτώσεις ακόμα και για κλειστά σχολεία και πάλι σύντομα.

Συγκεκριμένα

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είχε επισυναπτόμενες δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης του Πειραιά όπου πιστοί ελάμβαναν τη Θεία Κοινωνία με αφορμή τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων στη χώρα, ο Καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης κος Μανώλης Δερμιτζάκης, ανέφερε πως δεν πρέπει να απορήσει κανείς αν η Ελλάδα θα βρίσκεται σε lockdown για πολύ καιρό ακόμη ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα.

Η ανάρτηση του κου Δερμιτζάκη

Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…”

________________________

Συνωστισμοί
Τι είπε ο κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τους ναούς σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 εορτή των Θεοφανίων μίλησε και ο κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στον ΣΚΑΪ.

Ο κος Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε “Πάρα πολύ ανησυχητικές” αυτές τις εικόνες, λέγοντας πως η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις και επισημαίνοντας πως:

“Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα”

Αναφερόμενος στην επικείμενη επαναλειτουργία στις 11 Ιανουαρίου των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών σχολείων και των Βρεφονηπιακών Σταθμών διατύπωσε την άποψη πως οι ειδικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες

________________________

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Από την άλλη, ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος της Μητρόπολης Αθηνών σήμερα το πρωί, για το αν τηρούνται τα μέτρα, απάντησε “Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίνετε στις παραλίες και στις πλατείες”, τονίζοντας πως:

“Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα προστασίας-τι συζητήθηκε στην επιτροπή-τεστ και εμβολιασμοί εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση για σχολεία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου λειτουργούν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Ειδική Αγωγή
Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων: Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Υλη Πανελλαδικών εξετάσεων 2021: Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση