Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολικές Βιβλιοθήκες: Χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολικές Βιβλιοθήκες: Χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.

Σχολικές Βιβλιοθήκες: Χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ

Πράξεις ορόσημο στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας με Ανακοίνωσή του, την ενεργοποίηση του Ν. 1566/1985 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών, τη ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου και τη συνεχή διεύρυνσή του με νέες βιβλιοθήκες.

Μάλιστα αναφέρει το ΥΠΠΕΘ πως με τις πράξεις αυτές συμπληρώνεται ένα έλλειμμα δεκαετιών, που όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερη του Ανακοίνωση το ΥΠΠΕΘ, στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, τις επιστήμες και τις τέχνες.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών χρηματοδοτείται με το ποσό των 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ.

Το ποσό θα προέλθει από τις πιστώσεις του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) 2019 ανά Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έργο που υλοποιείται είναι το:

«ΔΡΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

To σύνολο των Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέρχεται για το 2019 – 2020 στις 1.575 Σχολικές Βιβλιοθήκες.

Να υπενθυμίσουμε πως ο ορισμός του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών προέκυψε από τις ήδη υπάρχουσες και λειτουργούσες Σχολικές βιβλιοθήκες.

Αυτές φιλοξενούνται σε αυτόνομο χώρο μέσα στα Δημοτικά Σχολεία και διαθέτουν εμπλουτισμένη Συλλογή τεκμηρίων που συγκέντρωσαν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων σχολείων με δική τους πρωτοβουλία.

Στο Δίκτυο εντάσσονται σταδιακά οι νέες Βιβλιοθήκες που δημιουργούνται.

Δείτε την Ανακοίνωση με την Απόφαση του Υπουργού Παιδείας

Δείτε ακόμη:

Δημοσιεύθηκαν σε Φ.Ε.Κ. οι 663 σχολικές μονάδες που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020.

Σχολικά Γεύματα: Τροποποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση για τις Επιτροπές παραλαβής

Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ: Οδηγίες και κατευθύνσεις για ίδρυση και λειτουργία ΤΥ – ΖΕΠ
Erasmus+: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης

Μεταρρυθμίσεις και Δράσεις Υπουργείου Παιδείας 2015 – 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση