Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τριετής διδακτική υπηρεσία από τον διορισμό προϋπόθεση για Μετάθεση στην ΕΑΕ-Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τριετής διδακτική υπηρεσία από τον διορισμό προϋπόθεση για Μετάθεση στην ΕΑΕ-Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων – Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Τριετής διδακτική υπηρεσία από τον διορισμό

Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το έτος 2022 δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στην ΕΑΕ, μιας και δεν πληρούν την προϋπόθεση της τριετούς διδακτικής υπηρεσίας, καθότι η τριετής διδακτική υπηρεσία εκπαιδευτικών λαμβάνεται υπόψη από του διορισμού τους, σύμφωνα με το περιεχόμενο διευκρινιστικών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τις Μεταθέσεις εκπαιδευτικών για το 2023-24, οι οποίοι επιθυμούν να αιτηθούν μετάθεση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Ολα αυτά σύμφωνα με διευκρινιστικό μήνυμα οδηγιών από το ΥΠΑΙΘΑ, μετά από σχετικά ερωτήματα Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις Μεταθέσεων υποβάλλονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του ν. 4850/2021 (208Α΄) έως και σήμερα 31-10-2023 και ώρα 15:00 μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).

Ακολουθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα του ΥΠΑΙΘΑ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ της με αριθμό πρωτοκ. 114645/Ε2/12.10.2023 εγκυκλίου μεταθέσεων εκπ/κών Π.Ε. σχ. έτους 2023-2024 (ΑΔΑ: 64ΛΗ46ΝΚΠΔ-Δ1Λ) που αφορά στις μεταθέσεις σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε., αναφέρεται ότι θεμελιώνουν δικαίωμα για υποβολή αίτησης μετάθεσης οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης που αφενός μεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στην Ειδική Αγωγή αφετέρου δε έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία και έχουν υπηρετήσει απαραίτητα την οργανική τους θέση (σελ. 38 της εγκυκλίου).

 Μετά από σχετικά ερωτήματα Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζεται ότι η τριετής διδακτική υπηρεσία λαμβάνεται υπόψη από του διορισμού τους.

Κατά συνέπεια, οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το έτος 2022 δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στην ΕΑΕ καθώς δεν πληρούν την προϋπόθεση της τριετούς διδακτικής υπηρεσίας από του διορισμού τους.

Με εκτίμηση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δείτε σχετικά

Ανακοινοποίηση εγκυκλίου Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας 2023-24

Οδηγός Μεταθέσεων 2023: Αποκωδικοποίηση σημείων της νομοθεσίας 

Εγκύκλιος Μεταθέσεων Δευτεροβάθμιας 2023: Αιτήσεις από 16 έως 31 Οκτωβρίου 

Εγκυκλιος Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023

Πριν φύγετε

Αναβάθμιση myschool αξίας ενός εκ. ευρώ: Πρόσκληση του Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη προς Διόφαντο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Σωτήρης σε

    Κι όμως φέτος το 2023 διορισθέντες του 2021 μετατέθηκαν στην ειδική αγωγή στην Δευτεροβάθμια

Γράψτε μία απάντηση