Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπόμνημα Ενωσης Διευθυντών στο Helpdesk ΜySchool για τα Ωρολόγια Προγράμματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπόμνημα Ενωσης Διευθυντών προς την Ομάδα Helpdesk του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος ΜySchool για την υποβολή και έγκριση των Ωρολογίων Προγραμμάτων των σχολικών μονάδων.

Υπόμνημα Ενωσης Διευθυντών

Υπόμνημα κατέθεσε η Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς την Ομάδα Helpdesk του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος ΜySchool και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.

Υποβολή και έγκριση Ωρολογίων  Προγραμμάτων

Το Υπόμνημα της Ενωσης Διευθυντών αφορά σε αίτημα δυνατότητας υποβολής και έγκρισης του Ωρολογίων  Προγραμμάτων  των σχολικών μονάδων μέσω του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος ΜySchool.

Πρόταση για αποτελεσματικότερη διαδικασίας υποβολής

Η πρόταση κατατίθεται προκειμένου να υλοποιηθούν, με απόφαση και πρωτοβουλία των αρμοδίων, ρυθμίσεις  αποτελεσματικότερης διαδικασίας υποβολής του Εβδομαδιαίου Ωρολόγιου Προγράμματος Διδασκαλίας (ΕΩΠΔ) των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, στον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι έγκρισής του από αυτόν.

Η παρούσα κατάσταση

Η Ενωση Διευθυντών παρουσιάζει την παρούσα κατάσταση, ώστε να αναδειχθεί η δυσλειτουργία της επικρατούσας διαδικασίας.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, κάθε χρόνο ζητείται από τους διευθυντές των σχολείων να καταθέσουν προς έγκριση στις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης το ΕΩΠΔ της σχολικής τους μονάδας.

Δ/νση Εκπαίδευσης

Για αυτό το σκοπό, κάθε Δ/νση έχει διαμορφώσει ένα δικό της υπόδειγμα με λογισμικό υπολογιστικού φύλλου (συνήθως excel), το οποίο αποστέλλει στα σχολεία και το οποίο καλούνται οι Διευθυντές να συμπληρώσουν.

Οι Διευθυντές έως ότου είναι σε θέση να καταχωρίσουν το ΕΩΠΔ στην υποδειγματική φόρμα,  έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες που παρατίθενται αναλυτικά στο Υπόμνημα της Ενωσης.

Δείτε το Υπόμνημα ΠΕΕΔ στο MySchool

_________________

Δείτε επίσης

Συγκρότηση ομάδας σχεδιασμού λογισμικού στο ΥΠΑΙΘ

Πιστώσεις-Σημαιοφόροι: Οι διατάξεις στο ψηφισθέν νομοσχέδιο

Επιμορφούμενοι Φρενέ Κρήτης | Ονόματα

Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2019: Οι Εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες

_________________

Πριν φύγετε

Συνέργειες Ελλάδας-Κύπρου στην Ειδική Αγωγή: Συνάντηση ΥΠΑΙΘ με Υπ. Παιδείας Κύπρου

Ζαχαράκη για κατανομή-διορισμούς-πιστώσεις ΕΕΠ/ΕΒΠ-αναπληρωτές, στη Βουλή

Οριστικοί Πίνακες Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας και εκπ/κών ΣΔΕ μετά τις προτιμήσεις Τμημάτων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση