Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ: Προσλήψεις Γενικής με προσωρινούς Πίνακες-Εγγραφές μαθητών από ηλεκτρονική πλατφόρμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ: Προσλήψεις Γενικής με προσωρινούς Πίνακες-Εγγραφές μαθητών από ηλεκτρονικής πλατφόρμας-προσπάθεια για διορισμούς στην Ειδική πριν την έναρξη του σχολικού έτους-Ενημέρωση ΔΑΚΕ.

Υπουργείο Παιδείας-ΔΟΕ

Υστερα από αίτημα του ΔΣ της ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κύριο θέμα της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό της ΔΑΚΕ, ήταν το σε Διαβούλευση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ, όμως ετέθησαν και συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των σχολικών μονάδων όπως:

  • Οι Διορισμοί Ειδικής Αγωγής
  • Οι προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής εκπαίδευσης
  • Οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για τη νέα σχολική χρονιά

Αναλυτικά τι ειπώθηκε

Το νομοσχέδιο

Εκτός από τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν στην Π.Ε. για τα οποία η πολιτική ηγεσία δήλωσε πως καταγράφει τις απόψεις και τις αντιθέσεις που εκφράστηκαν από τη Δ.Ο.Ε. χωρίς να δεσμευτεί για αλλαγή(ες) στο σχέδιο νόμου, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν σε πιο πρακτικά και άμεσα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων.

Επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Τονίστηκε από την Υπουργό ότι η απόφαση για την επανέναρξη ή όχι των μαθημάτων για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου.

Εγγραφές νέας σχολικής χρονιάς

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των Υ.Α. και εγκυκλίων που θα χρειαστούν.

Οι ημερομηνίες, πιθανότατα, θα είναι από μέσα μέχρι τέλος Μαΐου.

Δηλώσεις για 2η ξένη γλώσσα και Ολοήμερο

Επισημάνθηκε από πλευράς μας ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις δηλώσεις για τη 2η ξένη γλώσσα και το Ολοήμερο της επόμενης χρονιάς.

Διορισμοί Ειδικής Αγωγής

Για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι είναι πλέον στην αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π. μας είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Προσλήψεις αναπληρωτών Γενικής

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών στη γενική αγωγή, υπάρχει πρόθεση να γίνουν με βάση τους προσωρινούς πίνακες που θα ετοιμάσει το Α.Σ.Ε.Π. μέσα στο καλοκαίρι.

Ενημέρωση από ΔΟΕ

Θα υπάρξει ενημέρωση προς τη Δ.Ο.Ε. μέσα στην επόμενη εβδομάδα για τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τους δήμους που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Δείτε σχετικά

Συνάντηση ΟΛΜΕ με πολιτική ηγεσία Υπ. Παιδείας: Τι ειπώθηκε για το άνοιγμα των σχολείων και το νομοσχέδιο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα σας κ.Βουγια. Γνωριζετε αν σε περιπτωση που την πρωτη Σεπρεμβριου ανοιξουν τα σχολεια, με τα απαραιτητα μετρα, θα ανοιξουν οι ΣΜΕΑΕ ; Συζηταει η κυβερνηση καποιο ενδεχομενο για τομ τροπο λειτουργιας τους ;

Γράψτε μία απάντηση