Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων: Εντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων: Εντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ που ζητά άμεση επαναφορά των δύο οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες που ανήκουν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

τηλ.: 6972056448

e-mail: poseepea@yahoo.gr

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

ΑΘΗΝΑ, 23/04/2019

Αρ. Πρωτ.:  63

Προς: Το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κασσιανό

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ»

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της Ε.Α.Ε.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. σας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι στη διαδικασία της ανακατανομής των οργανικών θέσεων και εκτός της πρότασης της επιτροπής διαπιστώθηκε ότι, εκτός από τις οργανικές θέσεις των σχολικών μονάδων που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους και σε ελάχιστες περιπτώσεις οργανικών που ήταν σε σχολικές μονάδες με ελάχιστους μαθητές στις οποίες δεν υπηρετούσαν συνάδελφοι ή για χρόνια έπαιρναν αποσπάσεις, το Υπουργείο μετά από πρόταση των Κ.Ε.Σ.Υ. προέβη σε ανακατανομή δύο θέσεων ΠΕ21 που ήταν σε λειτουργούντα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Η απόφαση αυτή κατά την άποψή μας κακώς έχει ληφθεί, αφού οι ανάγκες των σχολικών μονάδων είναι αυξημένες, συνεχώς μεταβαλλόμενες και μάλιστα σε μία περίοδο όπου συστήνονται νέες οργανικές θέσεις.

Μας εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι για την ότι για την μετακίνηση των οργανικών αυτών θέσεων συνηγόρησαν και τα σχολεία και τα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ., υποστηρίζοντας τη μη αναγκαιότητα ύπαρξης των δύο οργανικών θέσεων, παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη δυσκολία σύστασης νέων οργανικών θέσεων.

Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καταγγέλλουμε την όλη διαδικασία και ζητάμε την άμεση επαναφορά των δύο οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες που ανήκουν.

Για το ΔΣ

                    Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαευθυμίου                                              Ιωάννης Κυργιόπουλος

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διαμαρτυρία για την Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση