Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανοιγμα πινάκων εκπαιδευτικών: Αναφορά στη Βουλή επιστολή εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοιγμα πινάκων εκπαιδευτικών: Αναφορά στη Βουλή επιστολή εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις και να συμπεριληφθούν στους πίνακες.

Ανοιγμα πινάκων εκπαιδευτικών

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με θέμα: “Άνοιγμα Πινάκων για τους Εκπαιδευτικούς” βάσει επιστολής των “Εκπαιδευτικών αποκλεισμένων λόγω κλειδώματος των πινάκων”.

Η κα Κεφαλίδου κατέθεσε στη Βουλή επιστολή

εκπαιδευτικών αποκλεισμένων λόγω κλειδώματος των πινάκων, οι οποίοι ζητούν το άνοιγμα των Πινάκων και τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις και να συμπεριληφθούν στους πίνακες.

Ακολουθεί η Αναφορά της Χαράς Κεφαλίδου και η επιστολή των εκπαιδευτικών

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

 Θέμα: Άνοιγμα Πινάκων για τους Εκπαιδευτικούς

Με τον νόμο 4589/2019 της προηγούμενης κυβέρνησης προβλέφθηκε το τριετές κλείδωμα των πινάκων για τους εκπαιδευτικούς και με τον νόμο 4692/2020 που τον αντικατέστησε και ισχύει σήμερα επί υπουργίας σας, διατηρήθηκε το κλείδωμα επί διετία.

Επειδή όσο διαρκεί το κλείδωμα των Πινάκων δημιουργείται ένα κλειστό κύκλωμα αναπληρωτών με συνέπεια να αποκτούν κάποιοι προϋπηρεσία χρόνων που δεν μπορούν να την έχουν οι πτυχιούχοι του 2019 και μετέπειτα.

Το κλείδωμα με το νέο νόμο αναφέρεται μεν διετές αλλά είναι στην πράξη τριετές,

γιατί αρχίζει να ισχύει από την έκδοση των αποτελεσμάτων της οριστικής κατάταξης που διαρκεί περίπου ένα έτος.

Επειδή σήμερα

λόγω του κλειδώματος του Πίνακα  προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί από επικουρικό πίνακα με σεμινάρια και εκπαιδευτικοί  με περισσότερα προσόντα και γνώσεις μένουν άνεργοι, χωρίς δυνατότητα συμμετοχής στις προκηρύξεις 1ΓΕ, 2ΓΕ, 3ΓΕΑ του ΑΣΕΠ, πράγμα που αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Για τους ανωτέρω λόγους ζητούν το άνοιγμα των Πινάκων και τη δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις και να συμπεριληφθούν στους πίνακες.

Σας επισυνάπτω της σχετική επιστολή για δικές ενέργειες και παρακαλώ να με ενημερώσετε σχετικά.

 Η αναφέρουσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

_____________

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΙΝΑΚΩΝ

Προς:

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κεραμέως Νίκη

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Μακρή Ζωή

Αξιότιμες κυρίες,

Ως πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε την βαθύτατη πικρία μας για το διετές κλείδωμα των πινάκων και θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να δείξετε προσοχή στο αίτημά μας. Συγκεκριμένα, το κλείδωμα των πινάκων μας έχει αποκλείσει από τη διαδικασία συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής των προκηρύξεων της 1ΓΕ, 2ΓΕ και 3ΕΑ του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη,

κατά τη διάρκεια ισχύος τους, οι αξιολογικοί πίνακες κατάταξης δεν τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία, επομένως δεν μπορούμε να καταθέσουμε νέα Ακαδημαϊκά Προσόντα όπως Διδακτορικό δίπλωμα, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, Εκπαιδευτική προϋπηρεσία, Κοινωνικά κριτήρια καθώς επίσης και προσόντα τα οποία αποδεικνύουν εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε.

Η απαγόρευση της τροφοδότησης των τελικών αξιολογικών πινάκων

με νέα στοιχεία κατά τη διάρκεια ισχύος τους, αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, διότι οδηγεί στον αποκλεισμό μας επί δυο χρόνια από τη δυνατότητα διεκδίκησης του διορισμού μας σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη δημιουργία ενός «κλειστού συστήματος» επετηρίδας

αναπληρωτών, δεδομένου ότι οι ήδη συμμετέχοντες στη διαδικασία που έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές θα αποκτήσουν διετή προϋπηρεσία στην εκπαίδευση και θα προηγούνται σε επόμενη διαδικασία επιλογής.

Η μη τροφοδότηση των πινάκων με νέα στοιχεία για δυο χρόνια, συνιστά ανεπίτρεπτο περιορισμό της επαγγελματικής ελευθερίας μας και του κατοχυρωμένου στο άρθρο 22 του Συντάγματος δικαιώματός μας στην εργασία.

Συνεπώς, η βλάβη που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη,

καθώς λόγω του διετούς κλειδώματος των πινάκων, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποκλειόμαστε από τις δηλώσεις περιοχών και το δικαίωμα μας στην εργασία. Ζητούμε άμεσα το άνοιγμα των πινάκων.

Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλες και όλους να κάνουν αιτήσεις ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες. Καμία και κανένας αποκλεισμένη/ος πια.

Με εκτίμηση,

Εκπαιδευτικοί αποκλεισμένοι λόγω κλειδώματος των πινάκων

 Δείτε επίσης

Οργανικά κενά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας 2021: Ανάλυση με συγκεντρωτικούς πίνακες ανά ειδικότητα και περιοχή
Οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ ΚΕΣΥ-ΣΜΕΑΕ 2021: Επικαιροποιημένα στοιχεία-Ενημέρωση Γ. Μπουλμέτη-Β. Βούγια
Μετατάξεις-οργανικά κενά Δευτεροβάθμιας-Μόνιμοι διορισμοί: Ενημερωτικό Νεκτάριου Κορδή
ΠΑΣΑΔ: 10500 μόνιμοι διορισμοί το 2021 δεν είναι υπερβολή και πολυτέλεια-9945 κενά Α/θμια-5760 Β/θμια
Διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής: Εντός Ιουνίου οι Πίνακες-Δεν έχει αποφασισθεί η κατανομή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση