Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δημοτικά ΚΔΑΠ: Απαντήσεις για τη συρρίκνωση και τη χρηματοδοτική καθίζηση τους ζητά η Μερόπη Τζούφη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δημοτικά ΚΔΑΠ: Απαντήσεις για τη συρρίκνωση και τη χρηματοδοτική καθίζηση τους ζητά η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Μάκη Βορίδη.
Δημοτικά ΚΔΑΠ
Απαντήσεις για τη συρρίκνωση και τη χρηματοδοτική καθίζηση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ζητά η κα Μερόπη Τζούφη, με κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Μάκη Βορίδη.
Η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα 14 υπαλλήλων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών, στο οποίο επισημαίνεται πως οι οριζόντιοι, αδιάκριτοι και καταστροφικοί χρηματοδοτικοί περιορισμοί της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» οδήγησαν στην κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων μόνο κατά 50%. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες παιδιά αποκλείστηκαν στα Ιωάννινα και χιλιάδες σε όλη τη χώρα.
Όπως τονίζει η κα Μερόπη Τζούφη, τα δημοτικά ΚΔΑΠ έχουν προσφέρει μια σειρά από επωφελείς και αναγκαίες ποιοτικές παιδαγωγικές υπηρεσίες, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και τις ευάλωτες ομάδες, μεταξύ αυτών άπορες ή με χαμηλά εισοδήματα οικογένειες, εργαζόμενες και άνεργες μητέρες. Συνακόλουθα, η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι επιβεβλημένη, όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, που για δεκαετίες προσφέρουν ουσιαστική απασχόληση στα παιδιά, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και καλλιεργώντας την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίησή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση, να δεσμευτεί για τη συνέχιση και την ενίσχυση του θεσμού, να λάβει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Yπουργείου για το μέλλον των εργαζομένων.
Ακολουθεί η Αναφορά
ΑΝΑΦΟΡΑ

– προς τον υπουργό Εσωτερικών

 Θέμα: «Συρρίκνωση των ΚΔΑΠ Δήμου Ιωαννιτών και κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας»

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών, το υπόμνημα 14 εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Δήμου Ιωαννιτών αναφορικά με τη συρρίκνωση των δομών και τον ορατό κίνδυνο για την απώλεια των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι εργαζόμενοι αν και εργάζονται στα ΚΔΑΠ με ανανεούμενες 12μηνες συμβάσεις, έχουν επενδύσει επαγγελματικά με διαρκείς επιμορφώσεις, σεμινάρια εξειδίκευσης και ολοκλήρωση μεταπτυχιακών σπουδών. Επί σειρά ετών έχουν στηρίξει από τη θέση τους την τοπική κοινωνία (άπορες ή με χαμηλά εισοδήματα οικογένειες, εργαζόμενες μητέρες), προσφέροντας στα παιδιά ποιοτική, δημιουργική και ουσιαστική απασχόληση. Ωστόσο, οι οριζόντιοι χρηματοδοτικοί περιορισμοί έχουν οδηγήσει τους Δήμους στην κάλυψη μόλις του 50% των προσφερόμενων θέσεων μέσω επιδοτούμενων vouchers, με συνέπεια τον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του θεσμού, ενώ ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μέσω της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας.

Επισυνάπτεται το σχετικό υπόμνημα

 Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και την ενημέρωση των εργαζομένων

 Ιωάννινα, 29-Ιουνίου-2022

 Η καταθέτουσα βουλευτής

 Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Προκήρυξη 3Κ/2022 ΑΣΕΠ: 283 θέσεις σε ΑΕΙ, Υπ. Παιδείας, ΠΔΕ, Δ/νσεις-Αιτήσεις 11 έως 26.07 

Κεραμέως για νέους μόνιμους διορισμούς, αποτελέσματα Πανελλαδικών, νομοσχέδιο ΑΕΙ | VIDEO 

ΟΠΣΥΔ-Φάκελοι υποψηφίων: Δεν θα είναι διαθέσιμοι για προεπισκόπηση στοιχείων έως 05.07.2022 

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών: Επικαιροποίηση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ έως 27 Ιουνίου-Εγγραφο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Υπολογισμός μορίων Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022: Σε λειτουργία ειδική εφαρμογή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση