Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη διαδικασία της Πρόσκλησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη διαδικασία της Πρόσκλησης – Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ακολούθως επιχειρούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις αναφορικά με τη διαδικασία της Πρόσκλησης μελών:

 • Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (κλάδων ΠΕ21, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30) και
 • Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (κλάδου ΔΕ01),

εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ:

για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2019- 2020 σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄).

Επισημαίνουμε πως οι παρακάτω απαντήσεις αποτελούν προϊόν προφορικών πληροφοριών, τις οποίες συλλέξαμε από το ΥΠΑΙΘ, το οποίο θα πρέπει εγγράφως να τοποθετηθεί επί των ερωτημάτων αυτών.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Είμαι σε Πίνακες 2 κλάδων, πόσες αιτήσεις θα κάνω;

Σύμφωνα με το Εγχειρίδιο του ΟΠΣΥΔ θα κάνεις ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο.

Πόσες επιλογές μπορώ να θέσω;

Μπορείς ακόμη και όλες τις επιλογές. Αν θέλεις να εξαντλήσεις τις πιθανότητες διορισμού που έχεις, να τις επιλέξεις όλες, αφού σκεφτείς καλά αν θέλεις να διοριστείς σε οποιαδήποτε περιοχή.

Δεν είμαι στους διοριστέους του Πίνακα, μπορώ να  κάνω αίτηση για διορισμό;

Ναι μπορείς.

Η ροή των διορισμών ποια θα είναι;

Η ροή των διορισμών (αλλά και των προσλήψεων αναπληρωτών αργότερα) των ΕΕΠ-ΕΒΠ θα είναι όπως και η ροή των εκπαιδευτικών.

Το σύστημα τρέχει με βάση τη σειρά των υποψηφίων στον πίνακα, δηλαδή πολύ απλά τακτοποιεί τον κάθε υποψήφιο με τη σειρά των προτιμήσεων του και μετά πάει στον επόμενο.

Ειδικά για τα κενά ΕΝΓ και ΕΓΒ πέστε μου.

Ειδικά για τα κενά ΕΝΓ και ΕΓΒ διευκρινίζεται ότι οι περιοχές προτίμησης που δηλώνουν οι υποψήφιοι στη drop down στο ΟΠΣΥΔ δεν έχουν χαρακτηρισμό ΕΝΓ ή ΕΓΒ.

Τα κενά που καταχωρούνται στο σύστημα από την υπηρεσία για να γίνει η ροή των προσλήψεων έχουν αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Θέλω ένα παράδειγμα.

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Μαρίας

Η ροή ξεκινάει:

Η Μαρία (π.χ. 1η στον πίνακα) με βάση τη σειρά της στον πίνακα, τη σειρά των προτιμήσεων της (πχ 1η προτίμηση Α΄ Αθήνας (ΠΕ)) και τα κενά που έχουν καταχωριστεί στο σύστημα θα πάρει την Α΄ Αθήνας (ΠΕ).

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα αυτή η περιοχή πρόσληψης έχει στο σύστημα 2 κενά, 1 κενό ΕΝΓ και 1 κενό κανονικό.

Το ΕΝΓ δεν έχει καλυφθεί (αφού η Μαρία είναι 1η) και ως εκ τούτου η Μαρία που έχει επάρκεια ΕΝΓ, θα πάρει την Α΄Αθήνας (ΠΕ)-ΕΝΓ.

Εάν η Μαρία δεν έχει επάρκεια ΕΝΓ τότε θα πάρει το κανονικό κενό.

Σε αυτή την τελευταία περίπτωση η Α΄ Αθήνας (ΠΕ) με τα 2 κενά (ΕΝΓ και κανονικό), κάλυψε το κανονικό κενό και άρα της μένει μόνο το κενό ΕΝΓ  ακάλυπτο στο σύστημα.

Αρα στη συνέχεια της ροής που γίνεται (επαναλαμβάνουμε) με βάση τη σειρά των υποψηφίων στον πίνακα, αυτό το κενό θα δοθεί στον επόμενο υποψήφιο που θα έχει δηλώσει Α΄Αθήνας ΠΕ (με βάση τη σειρά των προτιμήσεων του, επίσης επαναλαμβάνουμε) και θα έχει ΕΝΓ.

Αν στο παραπάνω παράδειγμα η Α΄Αθήνας (ΠΕ) είχε 3 κενά, 1 κανονικό, 1 ΕΝΓ και 1 ΕΓΒ και η Μαρία έχει επάρκεια και ΕΝΓ και ΕΓΒ, τότε θα πάρει το ΕΝΓ.

Είμαι στον Πίνακα της 2ΕΑ και της 3ΕΑ. Αν διοριστώ στην 2ΕΑ διαγράφομαι από τον Πίνακα της 3ΕΑ;

 Σύμφωνα μ αυτά που μας είπαν προφορικά στελέχη του ΥΠΑΙΘ, δεν διαγράφεσαι και  μπορείς να διοριστείς ως εκπαιδευτικός με βάση την Προκήρυξη 3ΕΑ.

Είμαι σε 2 κλάδους της Πρόσκλησης ΕΕΠ-ΕΒΠ όπου θα κάνω αιτήσεις. Σε ποιόν κλάδο θα διοριστώ;

Θα ξεκινήσει η ροή από το ΠΕ21 και θα συνεχιστεί στο ΠΕ23, ΠΕ25, κ.λ.π, στο τέλος ΕΒΠ. Σε όποιον κλάδο διορίζεσαι πρώτος εκεί μένεις.

Πως θα γίνει η τοποθέτησή μου;

Αυτό που ακούγεται είναι πως αναφορικά με την τοποθέτηση στις Διευθύνσεις θα ισχύσει αποκλειστικά ο Αξιολογικός Πίνακας και μετά στην τοποθέτηση από τα ΠΥΣΕΕΠ στα σχολεία ενδέχεται να ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν και για εκπαιδευτικούς.

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Δείτε σχετικά

ΦΕΚ Πρόσκλησης διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ | Πίνακας θέσεων
Δείτε τα Οργανικά κενά διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ
Εγχειρίδιο Αίτησης Υποψηφίων ΕΕΠ-ΕΒΠ για Μόνιμο Διορισμό
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 21-12-2019: Aπό τους παλιούς Πίνακες όλων των ΠΔΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Ευθαλία Αριστογένους σε

  Ενώ έχω επάρκεια στην ΕΝΓ και ΕΓΒ, μπορώ με βάση τη σειρά μου στον οριστικό πίνακα να διοριστώ στα σχολεία του νομού της περιφέρειας που αποτελεί την πρώτη μου προτίμηση, και όπου δεν υπάρχουν κενά με απαιτούμενη επάρκεια στην ΕΝΓ ΚΑΙ ΕΓΒ; Εάν σε επόμενη σειρά δηλώσω και τους υπόλοιπους νομούς (με τη λογική ότι δηλώνουμε όλα τα κενά για μεγαλύτερη σιγουριά διορισμού) μεταξύ των οποίων υπάρχουν και κενά με ΕΝΓ και ΕΓΒ, υποχρεώνομαι να τοποθετηθώ στα κενά με ΕΝΓ και ΕΓΒ, εφόσον δεν καλύπτονται από συναδέλφους μου, και συνεπώς χάνω τις θέσεις στον νομό της πρώτης μου επιλογής;

 2. Βαγγέλης Φούκας σε

  Καλησπέρα σας. Είδα σε ένα άρθρο σας ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνει με τους παλιούς πίνακες για την φετινή χρονιά ή υπάρχει κάποια περίπτωση να χρησιμοποιηθουν από φέτος οι πίνακες του ΑΣΕΠ για την περίπτωση των αναπληρωτών;

 3. Anthony L. σε

  Καλησπέρα σας. Αν διοριστώ από τον πίνακα ΠΕ 23 και αργότερα από τον πίνακα ΠΕ 02 φιλολόγων, επιλέγω θέση; Κι αν επιλέξω ΠΕ 02, πχ , φεύγοντας από τη θέση ΠΕ 23, δεν χαλάω έτσι τη σειρά διορισμού στην ΠΕ 23; Δεν θα πρέπει, ύστερα, να ξανατρέξει το σύστημα; Ευχαριστώ

Γράψτε μία απάντηση