Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΔΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Η Απόφαση συγκρότησης με τα ονόματα της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΔΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Η Απόφαση συγκρότησης με τα ονόματα της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ).

ΕΔΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Συγκροτήθηκε με την υπ. αριθμ. πρωτ. 6320/26-9-2023 Απόφαση της Περιφερειακής Δ/ντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κας Ελένης Μπενιάτα η Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, για το διδακτικό έτος 2023 – 2024 ως εξής:

Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.)

Πρόεδρος

  • Τσαγανού Σοφία (κλάδου ΠΕ60) Νηπιαγωγός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Φθιώτιδας.

Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δασκάλων)

  • Τσαπρούνη Αθανάσιο (κλάδου ΠΕ70) Δάσκαλος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Δασκάλων Φθιώτιδας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Δημοτικό, μεαναπληρωτή του την Ζούνη Ευαγγελία (κλάδου ΠΕ70) Δασκάλα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Δασκάλων Φθιώτιδας.

Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγών)

  • Σταθούλη Μαρία (κλάδου ΠΕ60) Νηπιαγωγός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών Φθιώτιδας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Νηπιαγωγείο, με αναπληρώτρια της την Σολάκη Κυριακή (κλάδου ΠΕ60) Νηπιαγωγών, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών Βοιωτίας.

Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  • Παντίδου Γεωργία (κλάδου ΠΕ02) Φιλόλογος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 Φιλολόγων Φωκίδας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Γυμνάσιο – Λύκειο με αναπληρώτρια της την Παπαντωνίου Ελένη (κλάδου ΠΕ02) Φιλόλογος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ02 Φιλολόγων Φθιώτιδας.

Διευθυντής Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.)

  • Παπακωνσταντίνου Απόστολος (κλάδου ΠΕ70) Δάσκαλος, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Δημοτικό, με αναπληρωτή του την Τσιβαλιού Αλεξάνδρα (κλάδου ΠΕ60) Νηπιαγωγός, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαμίας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Νηπιαγωγείο.
  • Σόρκο Γεώργιο (κλάδου ΠΕ80) Οικονομολόγων, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας για την περίπτωση που ο/η αξιολογούμενος/η μαθητής/τρια φοιτά σε Γυμνάσιο – Λύκειο, με αναπληρωτή του την Χουσιάδα Σταυρούλα (κλάδου ΠΕ11) Γυμνάστρια, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας.

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ23 Ψυχολόγων

  • Λόγω μη πλήρωσης της θέσης Σχολικού Συμβούλου Ψυχολόγων, ορίζεται η Τέφογλου Χρυσούλα (κλάδου ΠΕ23) Ψυχολόγος, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, με αναπληρώτρια της την Κούτσικου Αικατερίνη (κλάδου ΠΕ23) Ψυχολόγος αποσπασμένη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών

  • Χριστοδούλου Ελένη (κλάδου ΠΕ30) Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών Βοιωτίας, με αναπληρώτρια της την Θεολογίδου Παναγιώτα (κλάδου ΠΕ30) Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών Καρδίτσας.

Η Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.) είναι πενταμελής και αποφαίνεται οριστικά.

Στην Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.Α.) μπορεί να συμμετέχει και ένας εμπειρογνώμονας, που επιλέγεται από την οικογένεια του/της μαθητή/μαθήτριας, και ο οποίος γνωμοδοτεί ενώπιον της χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Δείτε σε μορφή pdf τη συγκρότηση ΕΔΩ

______________________________

Τι είναι η Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.)

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3699/2008, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 54 του ν. 4823/2021, εάν υφίσταται διάσταση μεταξύ της αξιολογικής έκθεσης του Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. και της αντίστοιχης γνωμάτευσης Κο.Κ.ε.Ψ.Υ.ΠΕ. ή Κέντρου Ψυχικής Υγείας ή εάν υφίσταται διαφωνία των γονέων ή κηδεμόνων του μαθητή με την αξιολογική έκθεση του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.), οι γονείς ή κηδεμόνες δύνανται να προσφύγουν στην Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.) εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη της αξιολογικής έκθεσης του Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.

Δείτε τη συνέχεια αναλυτικά εδώ

Δείτε σχετικά

Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ) Αττικής- Η συγκρότηση και σύνθεση τους 

Συγκρότηση ΕΔΕΑ Δυτικής Ελλάδας: Η Απόφαση με τα ονόματα της Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης 

Ανασυγκρότηση Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης ΠΔΕ Ιονίων Νήσων για Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση

Πριν φύγετε

Τα ΚΕΔΑΣΥ στην ΕΡΤ: Οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους μαθητές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 

Δωρεάν προσβάσιμο υλικό και εγχειρίδια για την ισότιμη πρόσβαση μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία από το ΙΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση