“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκριση Ολιγομελών Τμημάτων ΓΕΛ | Υ.Α.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκριση Ολιγομελών Τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού ΓΕΛ κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων: Η Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Σ. Ζαχαράκη.

Εγκριση Ολιγομελών

Την έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2019-2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός Παιδείας στην Απόφασή της έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων:
  • Την με αρ. πρωτ. 96754/Δ2/14-06-2019 Υ.Α (ΦΕΚ Β ́ 2462)με θέμα «Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο»(διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β ́ 2860/05-07-2019).
  • Τις σχετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης.

Δείτε αναλυτικά στον ακόλουθο Πίνακα την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού.

______________________________

Δείτε επίσης

Διδακτέα ύλη μαθημάτων ΕΠΑΛ

Το ΥΠΑΙΘ γνωστοποίησε την Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων: Γενικής Παιδείας, Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Πληροφορικής και των μαθημάτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ περιλαμβάνεται η Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες σχετικά με τα μαθήματα των ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2019-2020 σχετικά με:

1. Tη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται η Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ και της Δ΄ τάξης (4ετούς) Εσπερινού ΕΠΑΛ.

2. Τη διδασκαλία των Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Πληροφορικής

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται η Ύλη και οδηγίες διδασκαλίας των Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Πληροφορικής της Β΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., των μαθημάτων ειδικότητας των Ειδικοτήτων του Τομέα Πληροφορικής της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και (τριετούς) Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης (τετραετούς) Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.

3. Τη διδασκαλία μαθημάτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται η Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Επιλογής «Αγωγή Υγείας» της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ, των Τεχνολογικών-Επαγγελματικών μαθημάτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Β΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ και των μαθημάτων ειδικότητας των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ και της Δ΄ τάξης (4ετούς) Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Δείτε τις Αποφάσεις αναλυτικά

______________________________

Δείτε ακόμη

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Δελτίο Τύπου

Εκπαιδευτικοί ΕΠΑΛ και ΔΙΕΚ: Πρόσκληση Επιμόρφωσης σε θέματα Μαθητείας

Κεραμέως στο Έθνος: Προχωρά η διαδικασία των διορισμών

Εισαγωγή σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών: Τροποποίηση και συμπλήρωση Υ.Α.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση