Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεταφορά Ομάδας Συντονισμού (Τask Force) Υπουργείου Παιδείας για τον κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεταφορά Ομάδας Συντονισμού (Τask Force) για την υποστήριξη των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας, αλλά και των Διευθυντών Εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν περιστατικών COVID-19 στα σχολεία, στο ΥΠΑΙΘ.

Μεταφορά Ομάδας Συντονισμού

Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 163002/ΓΔ4/27-11-2020 Εγκύκλιο της Επιχειρησιακής Υπεύθυνης covid-19 Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Α. Γκίκα, από Δευτέρα 30.11.20 μεταφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με νέα τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση, η Ομάδα Συντονισμού (Τask Force) για σχολεία και αναφορικά με τον τον κορονοϊό.

Η  Ομάδα Συντονισμού (Τask Force) συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία Υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ και είχε ως έδρα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος της ομάδας συντονισμού Task Force

για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων κρουσμάτων COVID-19.

Συγκεκριμένα,

η υποστήριξη των υπεύθυνων COVID-19 των σχολικών μονάδων, των Διευθυντών τους και των Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η πληροφόρηση σχετικά με την επιδημιολογική διερεύνηση και την εκτίμηση κινδύνου με τη συνεργασία των γιατρών του ΕΟΔΥ και των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Τα μέλη της Task Force για σχολεία απαντούν τηλεφωνικά

στο 210-3443958 και 210-3443867 ή με e-mail στο gengram.2covid19@minedu.gov.gr  σε ερωτήματα που αφορούν την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, τη σωστή χρήση μάσκας, τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις, τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 με βάση αφενός τις οδηγίες των γιατρών του ΕΟΔΥ, το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αφετέρου τα υπάρχοντα ΦΕΚ ή τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις.

_______________________

Το έγγραφο

Αθήνα, 27-11-2020

Αρ. Πρωτ. 163002/ΓΔ4

ΘΕΜΑ: Ομάδα Συντονισμού (Τask Force)

Σχετ.: η με αρ. πρωτ. 120125/ΓΔ4/12-09-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σε συνέχεια της ανωτέρω εγκυκλίου σας γνωρίζουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού (Τask Force) η οποία δημιουργήθηκε με την συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την υποστήριξη σε καθημερινή βάση των Περιφερειακών Διευθυντών Υγείας, αλλά και των Διευθυντών Εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν περιστατικών COVID-19 στα σχολεία, από Δευτέρα 30.11.20 μεταφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για την εξυπηρέτησή σας:
  1. Λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Τηλεφωνικό Κέντρο με τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3443958 και 210-3443867.
  2. Ημέρες/ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-17:00
  3. Η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση για λήψη αποφάσεων αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων        ή        και        ερωτημάτων         προς         το         ΥΠΑΙΘ         είναι    το 2covid19@minedu.gov.gr
  4. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας schools@gscp.gr παραμένει σε ισχύ, αποκλειστικά προκειμένου να λαμβάνει τις φόρμες ιχνηλάτησης.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ COVID-19

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη-σχολεία: Τέλος εβδομάδας η απόφαση-Τι είπε για πιθανή σύμπτυξη αργιών εορτών
Μητσοτάκης-άρση περιοριστικών μέτρων: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα
Σύψας για σχολεία: Δεν μπορούν να ανοίξουν 7 Δεκεμβρίου και μετά δεν έχει νόημα
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση