Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη-σχολεία: Τέλος εβδομάδας η απόφαση-Τι είπε για πιθανή σύμπτυξη αργιών εορτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζαχαράκη-σχολεία: Τέλος εβδομάδας η απόφαση – Τα δεδομένα αναλύονται και όποια απόφαση ληφθεί θα είναι για το καλό των παιδιών – Δεν έχει ληφθεί αυτή τη στιγμή απόφαση για σύμπτυξη των ημερών αργίας των εορτών.

Ζαχαράκη-σχολεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” και απαντώντας στο ερώτημα εάν και πότε θ ανοίξουν τα σχολεία, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη είπε:

“Εισερχόμεθα σε μια εβδομάδα που τα επιδημιολογικά δεδομένα αναλύονται καθημερινά και νομίζω αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο για όλους έτσι ώστε όποια απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών μας.

Δεν θα θέλαμε ποτέ να πάρουμε το ρίσκο να επιστρέψουν, αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, τόχουν πει πολλές φορές οι γιατροί.

Κυρίως ενδιαφέρει η υγεία των συγγενών, η κινητικότητα που δημιουργείται έξω από τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί μας να είναι πάντα σε απόλυτη ασφάλεια.

Αρα αναμένουμε αυτή την εβδομάδα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα δοθεί η κατεύθυνση και θα πάρει και ο Πρωθυπουργός προφανώς την πολιτική απόφαση για το τέλος του lockdown και την άρση των περιοριστικών μέτρων”.

Σε ερώτηση

αν Θα τροποποιηθεί το πρόγραμμα των εορτών των μαθητών, αν θα υπάρξει περιορισμός των ημερών διακοπών η κα Ζαχαράκη απάντησε πως δεν έχει ληφθεί αυτή τη στιγμή μια τέτοια απόφαση και συμπλήρωσε πως

“Αντιλαμβανόμαστε ότι στα σενάρια σύμπτυξης των ημερών αργίας των εορτών έρχεται άμεσα συναρτώμενο και το τι θα γίνει με την επανέναρξη. Είναι σημαντικό το ότι προχωράμε την ύλη”.

Τέλος

όταν ρωτήθηκε για το αν εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, είπε πως μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οριζόντιες και δεν είχαν κάποια γεωγραφική διάκριση.

Δείτε σχετικά

Μητσοτάκης-άρση περιοριστικών μέτρων: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα
Σύψας για σχολεία: Δεν μπορούν να ανοίξουν 7 Δεκεμβρίου και μετά δεν έχει νόημα
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση