Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σύψας για σχολεία: Δεν μπορούν να ανοίξουν 7 Δεκεμβρίου και μετά δεν έχει νόημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύψας για σχολεία: Δεν μπορούν να ανοίξουν 7 Δεκεμβρίου και μετά δεν έχει νόημα, αλλά αυτό θα το δει η Υπουργός Παιδείας-Τι είπε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σύψας για σχολεία

Στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε σήμερα ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κος Νικόλαος Σύψας.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου

για το αν είναι ανάγκη να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία 7 Δεκεμβρίου, εφόσον αν ανοίξουν αυτό θα γίνει για μικρό χρονικό διάστημα, ο κος Σύψας απάντησε:

“Η δική μου εκτίμηση είναι ότι 7 του μηνός δεν θα ανοίξει τίποτα, ούτε σχολεία, ούτε τίποτα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε. Μακάρι να δούμε αποκλιμάκωση αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω.

Επομένως για τα Δημοτικά αν δεν ανοίξουν στις 7, μετά ν ανοίξουν στις 14 ή στις 21 Δεκεμβρίου δεν έχει νόημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δει η Υπουργός Παιδείας”.

Γενικότερα ο κος Σύψας επισήμανε πως:
  • Για το λιανεμπόριο καλό θα ήταν να ανοίξει όσο γίνεται κοντύτερα στις εορτές.
  • Η τελευταία που θα ανοίξει θα είναι η εστίαση.
Χαρακτηριστικά είπε:

“Αυτή την στιγμή έχουμε κάλυψη ΜΕΘ κατά 88% και στην Θεσσαλονίκη 100%. Για να έχουμε κάποια ασφάλεια η κάλυψη πρέπει να είναι στο 70% και ο αριθμός των διασωληνωμένων διψήφιος με ελαττωμένες εισαγωγές στις ΜΕΘ. Δεν ανοίγει η κοινωνία μ αυτούς τους αριθμούς”.

Τέλος ο κος Σύψας δήλωσε

πως μια λελογισμένη άρση του lockdown από τις 21 Δεκεμβρίου θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια στο σύστημα, μιας και η εκτίμησή του είναι πως με την άρση των μέτρων θα αυξηθούν και τα κρούσματα κορονοϊού.

Δείτε σχετικά

Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός σε μαθητές: Δεν θα αργήσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία με την Α/θμια πρώτη
Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόλυτη στήριξη στο ΥΠΑΙΘ-Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι
 Νέο ΦΕΚ με μέτρα προστασίας από διασπορά κορονοϊού: Από 30.11 έως 07.12.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση