Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες για έναρξη λειτουργίας σχολείων-βρεφον/κών σταθμών-ΑΕΙ, πληγεισών περιοχών από πλημμύρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες για έναρξη λειτουργίας σχολείων-βρεφονηπιακών σταθμών-ΑΕΙ πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες πλημμύρες – Εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας.

Οδηγίες για έναρξη λειτουργίας σχολείων

Τη διενέργεια έκτακτων υγειονομικών ελέγχων και Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά, στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούςπαιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, στις σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικές και δημόσιες και στις πανεπιστημιακές σχολές στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, προβλέπει η υπ. αριθμ. πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ.49166/22-9-2023 Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο για την έναρξη όλων των εκπαιδευτικών και σχολικών εγκαταστάσεων, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καθαριότητα των χώρων εξωτερικών και εσωτερικών όπως προαύλιοι χώροι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λ.π.

Οι Διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων, τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Ειδικές οδηγίες για τη λειτουργία των σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και πρόκειται να ανοίξουν παρέχονται στο συνημμένο Παράρτημα και τον ιστότοπο του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, οι Διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων λαμβάνουν μέριμνα για την ορθή ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους κανόνες ατομικής υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών. Για το σκοπό αυτό επισυνάπτεται σχετικό οπτικό υλικό (αφίσα).

Δείτε σε μορφή pdf την Εγκύκλιο με τις Οδηγίες και το Παράρτημα ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Μαθήματα στα σχολεία της Θεσσαλίας από Δευτέρα 25.09.2023-Ποια μεταστεγάζονται-“Ψηφιακό σχολείο” 

ΟΛΜΕ-σχολεία Θεσσαλίας: Να μην ανοίξουν χωρίς υγειονομική ασφάλεια-Συγκέντρωση χρημάτων για τη Θεσσαλία 

Μιχαηλίδου-κλειστά σχολεία: Eχουμε 204 μονοθέσια Δημοτικά με λιγότερο από 15 μαθητές 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023: Εορτασμός την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου-Προτάσεις για δράσεις από το Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση