Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΕΕΚΠΕ με Γενικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτση: Τι ειπώθηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΕΕΚΠΕ με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση για την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Συνάντηση ΠΕΕΚΠΕ με Γενικό Γραμματέα

Συνάντηση πραγματοποίησε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κο Αλέξανδρο Κόπτση για ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση

η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα υπήρξε ενημέρωση του Γ.Γ. των θέσεων της ΠΕΕΚΠΕ για την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  και των δυο υποστηρικτικών της θεσμών – Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. κος Κόπτσης

εξέφρασε την πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της ΠΕΕΚΠΕ σε θεσμικά θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συμφωνήθηκε δε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνάντηση αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση επί των αιτημάτων της Ενωσης.

_______________

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΕΚΠΕ

Συνάντηση της «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.)» με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κόπτση για ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κο Αλέξανδρο Κόπτση.

Η συνάντηση στο πλαίσιο γνωριμίας με το νέο Γενικό Γραμματέα, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνέχισης του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα με την υποστήριξη της κας Γκίκα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. ενημέρωσαν πολύ σύντομα για τις βασικές θέσεις της Επιστημονικής Ένωσης αναφορικά με την εύρυθμη συνέχεια, την αναβάθμιση του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  και των  δυο υποστηρικτικών της θεσμών (Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε «την πολιτική βούληση για έγκαιρο διάλογο και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου της Ένωσης σε θεσμικά θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», ενώ τονίστηκε «η προσφορά και ο ρόλος του 31χρονου θεσμού στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες εισαγωγής νέων μεθοδολογιών και παιδαγωγικών τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και η απρόσκοπτη συνέχειά του με την υλοποίηση πολύμηνων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία και τη διατήρηση των υποστηρικτικών της θεσμών».

Αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση επί των αιτημάτων της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Αθήνα    20/04/2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η  Γ. Γραμματέας                                      Ο Πρόεδρος

Ιωάννα Παπαϊωάννου                              Ιωάννης Βλάχος

Δείτε επίσης

Διάχυση της Αειφορίας στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών: Στη Βουλή επιστολή της ΠΕΕΚΠΕ
Επιστροφή στα θρανία 10.05 με self test: Προμήθεια από Τετάρτη 05.05-Οδηγίες ΥΠΑΙΘ
Ποσοστό προστασίας ανά δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech-Astra Zeneca-Moderna-Johnson & Johnson

Πριν φύγετε

Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση