Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στέγαση 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη: Φορείς, γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στέγαση 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη: Φορείς, γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κο Κωνσταντινίδη – Ανακοίνωση ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στέγαση 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη

Δεν έλαβαν μια ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον του ειδικού σχολείου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη και εξακολουθούν να βρίσκονται μετέωροι και να ζουν καθημερινή αβεβαιότητα και ανασφάλεια, μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κο Κωνσταντινίδη, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Θεσσαλονίκη, 22/02/2024

Αρ. Πρωτ: 08

Πληροφορίες: email: seepeakm@gmail.com

Προς Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Σχολεία – ΚΕΔΑΣΥ – ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 19/02/24 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνάντηση φορέων, γονέων και εκπαιδευτικών του 2ΟΥ ΕΕΕΕΚ Δ. Πυλαίας –Χορτιάτη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντινίδη. Παρά τις όποιες προσπάθειες επικοινωνίας και λύσης εκ μέρους του Υφυπουργού με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν λάβαμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον του σχολείου. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικού και οι γονείς εξακολουθούν να βρίσκονται μετέωροι και να ζουν καθημερινή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Οι υπεύθυνοι φορείς πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να πάρουν άμεσα αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο την εξασφάλιση της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών, η οποία με όλα τα τελευταία γεγονότα έχει αναστατωθεί με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να παρουσιάζουν ψυχολογικές μεταπτώσεις εξαιτίας της απόφασης να κλείσει ξαφνικά στα μέσα της σχολικής χρονιάς το σχολείο τους.

Δεν σταματάμε να είμαστε δίπλα τους και να διεκδικούμε :

· Παράταση απόφασης αναστολής λειτουργίας του σχολείου, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο και ασφαλές κτίριο μετεγκατάστασης

· Σχεδιασμός και πρόταση για κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν παιδεία για τους μαθητές με αναπηρία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε κατάλληλα κτίρια, με ασφάλεια.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Τριανταφυλλιά Αρβανίτη     Ελένη Τσαγρή

Δείτε επίσης

Στέγαση των 3 ειδικών σχολείων Θεσσαλονίκης: Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή 

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης με τα προβλήματα στέγασης 

Δείτε ακόμη

Πιερρακάκης-μόνιμοι διορισμοί 2024: Πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε άμεσα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση