Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ:  Η αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία μπορεί να οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ:  Η αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία μπορεί να οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού-“Εχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, περισσότερες συρροές, περισσότερες εξάρσεις”.

Αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και αναφέρθηκε στα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, τα οποία τα συσχέτισε με την αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία της χώρας.

Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου

για τα μηνύματα που δέχεται από διαφορετικές περιοχές της χώρας στα οποία αναφέρονται πολλά κρούσματα σε σχολεία, τα οποία έχουν δημιουργήσει έναν έντονο προβληματισμό, ο κος Παναγιωτακόπουλος απάντησε:

“Εχετε δίκαιο,

η εικόνα στα σχολεία τις τελευταίες 2 εβδομάδες περίπου είναι διαφορετική από ότι ήταν προηγουμένως, έχουμε δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, περισσότερες συρροές, περισσότερες εξάρσεις.

Eνδεχομένως

κι αυτό είναι μια υπόθεση εργασίας, αυτό να σχετίζεται με τα νέα στελέχη του  κορονοϊού τα οποία είναι πιο μεταδοτικά, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι χαλάρωσαν τα μέτρα, γιατί η εικόνα που έχουμε από όλα της χώρας όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων είναι θετική.

Επίσης

όλο αυτό το διάστημα έχει αποκτηθεί εμπειρία όχι μόνον από τους ειδικούς αλλά και από τους εκπαιδευτικούς και γίνεται η διαχείριση χωρίς πανικό αυτών των κρουσμάτων”.

Αντιλαμβάνεσθε τον φόβο τον οικογενειών

οι οποίοι με μηνύματά τους λένε πως δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ανέφερε ο Δημοσιογράφος, ρωτώντας ποια είναι η στάση του ΕΟΔΥ.

“Ο ΕΟΔΥ έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τις ιχνηλατήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις των σχολείων όπου υπάρχουν συρροές κρουσμάτων”.

Για το Νηπιοτροφείο της Καλλιθέας

με τα πολλά κρούσματα, ανέφερε πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που δημιούργησε αυτές τις συρροές κρουσμάτων.

Τέλος

η όποια εκτεταμένη διασπορά ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά, επισήμανε ο κος Παναγιωτακόπουλος.

Δείτε επίσης

Επιστολή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη συνέχιση διαζώσης λειτουργίας των Ειδικών σχολείων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου
Επιστολή εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων Δήμου Χαλκιδέων για τη λειτουργία των μονάδων εν μέσω καθολικου lock down
Λειτουργία σχολείων και εκπαιδευτικών δομών από 08.02.2021 ανά Δημοτική ή Περιφερειακή ενότητα
Αναστολή λειτουργίας ειδικών σχολείων ή τμημάτων αυτών λόγω κορονοϊού

Δείτε ακόμη

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων για 3 ημέρες για λόγους απολύμανσης
11 κρούσματα στο ΕΕΕΕΚ Εύβοιας: Κλειστά σχολεία και τάξεις στην Εύβοια
Αναστολή λειτουργίας 4ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση