Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Κ. Γαβρόγλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης” με αφορμή  προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Παιδείας.

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας στην εφημερίδα Ριζοσπάστης

Με αφορμή τη σημερινή «παραπολιτική» προσωπική επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, από την εφημερίδα Ριζοσπάστης με τίτλο «Γαργάρα», το Υπουργείο απαντά:

Είναι αντιληπτό το εκλογικό άγχος του ΚΚΕ και αποδεικνύεται από το αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης ενώ οι «αντιπολιτευτικοί τόνοι» προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, ήταν εξαιρετικά μειωμένοι.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν την μοναδική αλήθεια. Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου  στη Βουλή ανακαλύπτουμε και την εμμονή του ΚΚΕ στο λάθος.

Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη (τίτλος: Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κoυτσούμπας ανέφερε: Τα ίδια επί της ουσίας λέτε και εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ΄ Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της Κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι.»

Ό,τι δηλαδή απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου στον κ. Κουτσούμπα («πως δήλωσε το ότι δεν υπάρχει Γ Λυκείου δεν είναι πρόβλημα») το αποδίδει και το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη. Ποιος διαστρεβλώνει ποιον τελικά;

Παραδοσιακά το ΚΚΕ αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών. Ελπίζουμε στο συγκεκριμένο που δεν είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας να το κάνει σε μικρότερο χρόνο. Αναμένουμε τη διάψευση μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη.

Δείτε το δημοσίευμα του “Ριζοσπάστη”

Γαργάρα

Πέρασαν 48 ώρες από την αθλιότητα που διέπραξε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τα όσα είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, και καμιά διορθωτική δήλωση δεν έχει γίνει από τον Γαβρόγλου.

Αντίθετα, τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης σπέρνουν διάφορες εξυπνάδες στον Τύπο, όπως ότι «το ΚΚΕ αντιγράφει τη ΝΔ στη δημιουργία εντυπώσεων», επειδή ο Θ. Παφίλης απαίτησε την Τετάρτη από τον υπουργό να πάρει πίσω τη διαστρέβλωση, διαβάζοντας επακριβώς από τον «Ριζοσπάστη» αυτά που είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Παρά το γεγονός ότι και χτες ο «Ριζοσπάστης» επανέφερε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, σχολιάζοντας τις βρωμιές του Γαβρόγλου, καμιά επανόρθωση δεν υπήρξε από τον υπουργό, αν και ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια να το κάνει, αφού μελετήσει – όπως είπε – τα πρακτικά της Βουλής.

Ποιος έχασε βέβαια το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν ο Γαβρόγλου και οι άλλοι της κυβέρνησης…

Επιβεβαιώνεται πάντως και μ’ αυτόν τον τρόπο η σκόπιμη διαστρέβλωση από την κυβέρνηση των θέσεων του ΚΚΕ, που δεν αποκαλύπτει μόνο τον αντιδραστικό πυρήνα της πολιτικής της (και) στην Παιδεία, αλλά και την ταύτισή της με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, από τους οποίους παρέλαβε τη σκυτάλη.

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στις πλάτες μαθητών και φοιτητών, που πρέπει να τους «μαυρίσουν» και στην κάλπη, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει με συνέπεια για τα μορφωτικά δικαιώματα, δείχνοντας ταυτόχρονα την πραγματική διέξοδο για μια Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Δείτε επίσης

Το Ψηφισθέν Πολυνομοσχέδιο με τα 260 άρθρα – Αναλυτική παρουσίαση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση