Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ασφάλεια μαθητών-εργαζομένων στα ειδικά σχολεία: Να μεριμνήσει το Υπουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ασφάλεια μαθητών-εργαζομένων στα ειδικά σχολεία: Να μεριμνήσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων-Του Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα  Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25).

Ασφάλεια μαθητών-εργαζομένων
Ανακοίνωση
Να μεριμνήσει το υπουργείο άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων στα ειδικά σχολεία

Από τον Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα  Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25)

Παρακολουθήσαμε όλοι χθες την Υπουργό Παιδείας , Νίκη Κεραμέως να ανακοινώνει την συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων , ενώ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  τα  μαθήματα θα γίνονται  με  τηλεκπαίδευση .

Όλοι όσοι εργαζόμαστε  στην ειδική αγωγή έχουμε έρθει αντιμέτωπη με ιδιαίτερες δυσκολίες στην τήρηση των μέτρων λόγο τις ιδιαιτερότητας των συνθηκών που υπάρχουν στα ειδικά σχολεία. Πολλά από τα παιδιά αντιμετωπίζουν αισθητηριακά ελλείμματα και δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας .

Το προσωπικό των ειδικών σχολείων μάχεται καθημερινά κάτω από αντίξοες  συνθήκες με κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους.

Παρατηρούμε

ότι διαφορετικές  οδηγίες έχουν σταλεί στα ειδικά σχολεία και  στα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ μεΑ).Τα περισσότερα παιδιά που είναι στα ειδικά σχολεία , το απόγευμα πηγαίνουν και στα ΚΔΑΠ μεΑ , όπου εκεί συναναστρέφονται  με παιδία από διαφορετικά σχολεία και διαφορετικές βαθμίδες .

Είναι απαραίτητο,

τα μέτρα που ισχύουν στα ΚΔΑΠμεΑ να ισχύσουν άμεσα  σε ΟΛΑ τα Ειδικά Σχολεία  , δηλαδή για να  εξακολουθήσουν  να λειτουργούν πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους, και αν είναι δυνατόν να διαχωρίζονται  παιδιά -ενήλικες όπου υφίστανται. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια).

Ακόμα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προσωρινή κάλυψη των εκπαιδευτικών , του Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού όπως και για το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό που θα πάρουν άδειες ειδικού σκοπού , έτσι ώστε να μπορέσει το σχολείο να ανταποκριθεί πλήρως  .

Τα ειδικά σχολεία

υπάρχουν για να στηρίζουν τους μαθητές και τις οικογένειες τους . Ειδικά σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη πρόκληση . Η πρόκληση αυτή αντιμετωπίζεται με μέτρα που προλαμβάνουν και όχι με ετεροχρονισμένες ενέργειες .

Η προτεραιότητα κάθε σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να είναι η υγεία των παιδιών .

Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

Σχολικός Νοσηλευτής –ΠΕ25

Δείτε επίσης

Κλειστά ειδικά σχολεία 15.11.2020: Με πλήρη ή μερική αναστολή λειτουργίας
Ανακοινώσεις-κλειστά σχολεία: Δημοτικά-Νηπ/γεία-Παιδικοί & Βρεφ/κοί Σταθμοί από 16.11-Ανοιχτά τα Ειδικά
Τεστ coνid19 σε ειδικά σχολεία ζητά η ΟΛΜΕ
ΕΣΑμεΑ προς ΟΛΜΕ: Στιγματιστική η επιστολή για διενέργεια τεστ coνid19 στα σχολεία ΕΑΕ
Κεραμέως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τεράστιο εγχείρημα η καθολικήΤηλεκπαίδευση-Το 1o βήμα έγινε με τις ηλεκτρονικές εκλογές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση