Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια: Ο νέος κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει τρία webinars, τα οποία θα λάβουν χώρα στις 14, 21 και 28 Ιανουαρίου 2021. Απαιτείται εγγραφή.
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης
“Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» διοργανώνει τον Ιανουάριο κύκλο webinars “Real Skills for Scientists – Humanities”, τα οποία απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες ερευνητές, καθώς και σε νέους ερευνητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.
Σκοπός σεμιναρίων
Τα σεμινάρια έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.ά.
Κύκλος σεμιναρίων
Συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα τρία σεμινάρια ως εξής:
– Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 (17:30-19:00): Δημιουργία, ενδυνάμωση βιογραφικού
Στο πλαίσιο του webinar θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας, R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου. Στη συνέχεια τον λόγο θα πάρουν δύο ερευνήτριες, ένας ερευνητής και μία επιχειρηματίας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, και θα μιλήσουν για τη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την επίτευξη των στόχων που θέτουμε κατά την καριέρα μας.
– Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 (17:30-19:00): Χρηματοδοτήσεις, ευκαιρίες για εργασία
Στο πλαίσιο του webinar θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για αναζήτηση εργασίας, πληροφορίες για πηγές χρηματοδοτήσεων (υποτροφίες, grants, ευρωπαϊκά προγράμματα- MSCA- ERC κ.λπ.), και δικτύωση. Πιο συγκεκριμένα ομιλητές στο webinar θα είναι η Δρ. Γεωργία Κηπουροπούλου, Ακαδημαϊκή Ερευνήτρια με έμφαση στη Γεωργία, η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η Δρ. Κατερίνα Πλακίτση, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και η Σεβαστή-Σοφία Ανθοπούλου, CEO του Ιδρύματος Λαμπράκη.
– Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 (17:30-19:00): Δικτύωση, δημιουργία κοινότητας
Στο πλαίσιο του webinar οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους σε καταξιωμένους ερευνητές για τη δημιουργία κοινότητας και δικτύωσης με καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως η φιλόλογος Βάλια Λουτριανάκη, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Gareth Owens, ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας Θεόδωρος Ρακόπουλος.
Περαιτέρω πληροφορίες
H συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω της φόρμας συμμετοχής εδώ.
Επισημαίνεται ότι δε θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email στο events@ekt.gr”.
Βρείτε εδώ την ανακοίνωση του ΕΚΤ για περισσότερες πληροφορίες.
Δείτε επίσης
Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας: Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
3ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – 1η Ανακοίνωση
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/dwrean-diadiktuaka-seminaria-gia-ereunhtes-twn-anthrwpistikwn-episthmwn-apo-to-ethniko-kentro-tekmhriwshs/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.