Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Περιστερίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του νέου ειδικού σχολείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Περιστερίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του νέου ειδικού σχολείου-Οι τεχνικές επεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σ΄ ένα εξάμηνο.

Ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του νέου ΕΕΕΕΚ Περιστερίου, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου Περιστερίου κου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

οι τεχνικές επεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σ΄ ένα εξάμηνο, ώστε να παραδοθεί για να καλύψει την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης – μαθητών ΑμεΑ.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου κου Παχατουρίδη

Μετά από επίμονες προσπάθειες του Δήμου μας ξεκίνησαν οι εργασίες υλοποίησης του νέου ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) για ΑμεΑ στο Περιστέρι.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο και ενημερωθήκαμε για την πορεία των εργασιών ανακατασκευής και μετατροπής του κτιρίου του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου σε ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), σ’ ένα επαγγελματικό σχολείο που απευθύνεται σε ΑμεΑ.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, στις 22 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του κράτους “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” και τότε υπήρξε δέσμευση για την έναρξη των εργασιών του ΕΕΕΕΚ για ΑμεΑ στο Περιστέρι, πριν το τέλος της χρονιάς.

Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Περιστερίου βρίσκεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι τεχνικές επεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σ΄ ένα εξάμηνο, ώστε να παραδοθεί για να καλύψει την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης – μαθητών ΑμεΑ.

Το νέο ειδικό σχολείο θα παρέχει ευκαιρίες στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου και της Δυτικής Αθήνας.

Δείτε επίσης
Αισθητηριακό περιβάλλον SNOEZELEN-ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς: Δωρεά αξίας 21.000€-Μια προσπάθεια 4 ετών έγινε πραγματικότητα!
Αίτημα για έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος απεστάλη στο Υπουργείο Παιδείας

Κεραμέως-σχολεία: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πριν φύγετε

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Πως θα οργανωθεί-Σε διαβούλευση το έργο “Εισαγωγή του Μοντέλου της Τηλεργασίας στο Δημόσιο”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση