Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισακτέοι Πανεπιστημίων: Προαναγγελία μείωσης από τον Υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισακτέοι Πανεπιστημίων: Προαναγγελία μείωσης από τον Υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Εισακτέοι Πανεπιστημίων

“Πρέπει να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική διαχείριση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου χωρίς να εξασφαλίζονται οι ανάλογοι πόροι υπήρχε συνεχής αύξηση του αριθμού εισακτέων.

Εμείς ως νέα πολιτική ηγεσία έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα λάβουμε υπ’ όψιν τον αριθμό των εισακτέων που θα μας δώσει κάθε Πανεπιστήμιο, τμήμα και σχολή.

Επειδή υπηρετώ είκοσι πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο, επιτρέψτε μου να φέρω το εξής αρνητικό παράδειγμα:

Τα Πανεπιστήμια διαχρονικά υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις εισηγήσεις για τον αριθμό εισακτέων, τις οποίες οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν ακούν.

Τα Ιδρύματα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιον αριθμό φοιτητών μπορούν να εκπαιδεύσουν και μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε να εξασφαλίσουμε επαγγελματική προοπτική στους αποφοίτους των πανεπιστημίων”.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Βασίλη Διγαλάκη κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου στη Βουλή, αναφορικά με τη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα Πανεπιστήμια ζητούν λιγότερους φοιτητές από τις θέσεις που ανακοινώνονται

Να υπενθυμίσουμε πως τα Πανεπιστήμια εδώ και κάποια χρόνια θεωρούν πως μπορούν να δέχονται λιγότερους φοιτητές απ αυτούς που τελικά εισάγονται.

Επιπροσθέτως ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε:

  • Σε τετελεσμένα παραμονές Εθνικών εκλογών που άλλαξαν τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ανωτάτης εκπαίδευσης και εγκλώβισαν φοιτητές και τις οικογένειές τους.
  • Στο γεγονός πως στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στα Πανεπιστήμια που εντάχθηκαν σχολές των πρώην ΤΕΙ,  δεν επιτρέπονται μετεγγραφές όσων είναι πέρα από το δεύτερο έτος.
  • Στα Τμήματα ΤΕ Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Πληροφορικής που διαθέτουν επαγγελματικά δικαιώματα για τα οποία υπάρχει μια σειρά Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αναφέρονται σε αυτά.
  • Στην αναβάθμιση των θεσμών ΑΔΙΠ,  Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης και Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευση, βασιζόμενοι σε διαδικασίες που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

_____________________

Δείτε

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμισμένο και αυταρχικό το Πανεπιστήμιο της Ν.Δ

Ζαχαράκη στο Star Κεντρικής Ελλάδας: Γ Φάση προσλήψεων-Διορισμοί Γενικής-Που οφείλονται τα κενά

Προϋπολογισμός 2020: Τι προβλέπει για την Παιδεία

Πρόσκληση ένταξης σε Μητρώο για την Αναβάθμιση περιεχομένου σπουδών στη Β/θμια Επαγγελματική Εκπ/ση

Εκπαίδευση: Ο θόρυβος και τα προβλήματα | Αρθρο

_____________________

Πριν φύγετε

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναλυτική των Επιχειρήσεων και Επιστήμη των Δεδομένων

Μείωση πληθυσμού το 2018: Συνεχίζεται απρόσκοπτα από τις αρχές τις τρέχουσας δεκαετίας

Ερώτηση για την Ειδική Αγωγή στη Βουλή: Διορισμοί – Πρώιμη παρέμβαση – Ιδρυση ΣΜΕΑΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση