Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκθεση Πισσαρίδη για την παιδεία: “Οι 42 προτάσεις της Επιτροπής περιγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκθεση Πισσαρίδη για την παιδεία: “Οι 42 προτάσεις της Επιτροπής για την Παιδεία περιγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον” – Του αιρετού ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή.

Εκθεση Πισσαρίδη για την παιδεία

Στην Εκθεση Πισσαρίδη και στη διαχείριση του δεύτερου πανδημικού κύματος κορονοϊού από την κυβέρνηση, αναφέρεται σε ενημερωτικό του σημείωμα ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) Νεκτάριος Κορδής.

Ο αιρετός, αναφορικά με τη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορονοϊού αναφέρει πως δεν προετοιμάσθηκε η Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

  • έτσι ώστε να δημιουργηθούν τάξεις έως και 15 μαθητών.
  • με προσλήψεις εκπαιδευτικών και
  • την εξεύρεση των απαραίτητων χώρων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υγειονομικές και παιδαγωγικές συνθήκες για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με το “Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία” της Επιτροπής Πισσαρίδη και συγκεκριμένα για τις 42 προτάσεις της Επιτροπής για την Παιδεία. ο αιρετός θεωρεί πως περιγράφουν ένα δυστοπικό μέλλον για το Δημόσιο Αγαθό της Παιδείας.

Τέλος επισημαίνει πως “απέναντι στην προσπάθεια αποδόμησης του κοινωνικού κράτους με βασική επιδίωξή την ιδιωτικοποίηση καίριων και νευραλγικών τομέων του Δημοσίου, όπως η Υγεία, η Εκπαίδευση και η Κοινωνική Ασφάλιση, οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και να μένουμε απαθείς!”.

Δείτε ολόκληρο το Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού Νεκτάριου Κορδή για την Εκθεση Πισσαρίδη και το 2ο κύμα πανδημίας κορονοϊού

Δείτε σχετικά

Εκθεση Πισσαρίδη για Εκπαίδευση: Αξιολόγηση-Επίτευξη στόχων και χρηματοδότηση-Ολοήμερο-Προσχολική
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
 Νέο ΦΕΚ με μέτρα προστασίας από διασπορά κορονοϊού: Από 30.11 έως 07.12.2020

Δείτε ακόμη

Πρωθυπουργός για ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόλυτη στήριξη στο ΥΠΑΙΘ-Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι
Oδηγός Eκπαιδευτικού Webex Meetings: Για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση-5η Εκδοση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση