Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως στον Ελεύθερο Τύπο: Αν κριθεί απαραίτητο θα αναπροσαρμόσουμε την ύλη Πανελλαδικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως στον Ελεύθερο Τύπο: Αν κριθεί απαραίτητο θα αναπροσαρμόσουμε την ύλη Πανελλαδικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Κεραμέως στον Ελεύθερο Τύπο

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και στην Ελπίδα Οικονομίδη παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αναφέρεται
  • Στο νέο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το σχέδιο νόμου  ως γνωστόν έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση έως την 3η Δεκεμβρίου, και
  • στην Γενική εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Γ Λυκείου,

όπου η Υπουργός δηλώνει πως δεν θα διστάσει να προσαρμόσει πτυχές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως η ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων της Γ’ Λυκείου και η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, παρά το γεγονός ότι η καθολική σύγχρονη τηλεκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα να προχωράει κανονικά η ύλη.

Συγκεκριμένα η Δημοσιογράφος Ελπίδα Οικονομίδη ρώτησε την Υπουργό:

Υπάρχουν πολιτικές που θα πρέπει να αναβληθούν ή να επανεξεταστούν λόγω πανδημίας; Για παράδειγμα, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου είναι εφικτή φέτος; Επίσης, θα έχουμε αλλαγές στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, εφόσον συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η τηλεκπαίδευση;

Με την κα Νίκη Κεραμέως να απαντά:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονιά, με επιπτώσεις στη φυσιολογική ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παρά το γεγονός ότι η καθολική σύγχρονη τηλεκπαίδευση μας δίνει τη δυνατότητα να προχωράει κανονικά η ύλη, δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε πτυχές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τον σκοπό αυτόν.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ

Δείτε επίσης

Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
Διαβούλευση σχεδίου νόμου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: Εως Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Oδηγός Eκπαιδευτικού Webex Meetings: Για σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση-5η Εκδοση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση